:

Szerző: Koi Tamás

2020. augusztus 31. 13:34

Megérkezett a KKV-k számára fejlesztett SimpleBusiness

Jövő év elejétől minden, online kasszát használó kereskedőnek és szolgáltatónak kötelező lesz elektronikus fizetési megoldást biztosítania ügyfelei felé - az OTP Mobil által készített SimpleBusiness az ezzel kapcsolatos terheket próbálja mérsékelni.

Négy hónappal az online kasszákat üzemeltető kereskedők és szolgáltatók számára kötelező érvénnyel előírt készpénzmentes fizetési lehetőség bevezetése előtt megjelent a legnagyobb kereskedelmi bankhoz kötődő OTP Mobil új, kifejezetten kisvállalkozások számára fejlesztett platformja, mely a jövő januári kötelező áttérést igyekszik egyszerűvé tenni a cégek, egyéni vállalkozók számára. A SimpleBusiness nevű appból úgy indítható elektronikus fizetési folyamat, hogy a vállalkozásnak, vállalkozónak nem kell bankkártyaelfogadásra berendezkedve erre külön szolgáltatói szerződést kötnie és terminált beszereznie.

simplebusiness_illusztráció_20200831_(1)

A SimpleBusiness használatához mindössze egy okostelefonra van szükség, a vállalkozó az applikációval négyféle fizetési lehetőséget kínálhat ügyfeleinek:

  • bankkártyával, QR-kód segítségével: ilyenkor az alkalmazás a fizetendő összeg megadását követően létrehoz egy QR-kódot, amit a vevő a saját telefonjával, a Simple alkalmazással olvashat le.
  • utalással, QR-kód segítségével: hasonlóan az előző megoldáshoz, csak ez esetben a mobilbanki applikációval olvassa be a kódot az ügyfél. Egyelőre kizárólag az OTP bank SmartBank nevű applikációja rendelkezik ezzel a képességgel, de később az összes hazai bank mobilappjával működik majd ilyen tranzakció.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Valamint elérhető lesz a fentiek online fizetésre optimalizált formája is, ilyenkor az applikáció egy fizetési linket hoz létre, amit a vevőnek e-mailben küld el a rendszer. A linket lekattintva az ügyfél saját készülékén, a SimplePay segítségével fizethet ki.

A SimpleBusiness szolgáltatásnak nincs havi díja, ám a kereskedőknek egyszeri, nettó 19 ezer forintos belépési díjat kell fizetniük a csatlakozáskor (ezt most szeptember 30-ig megfelezi a cég). Az OTP utalásos fizetések esetén 0,99%-os tranzakciós díjat számol fel, bankkártyás fizetésnél erre rákerül az ún. rendszerdíj (a kártyaelfogadó pénzintézettől és bankkártya típustól függő mértékű tétel. jellemzően 0,06 és 1,5% közt mozog), valamint a bankközi jutalék, ami hazai bankok által kibocsátott debit kártyák esetén (a tranzakciók zömét ilyenekkel végzik) tipikusan 0,2%. 

A platformhoz csatlakozást az OTP Mobil nem köti forgalmi teljesítményhez, illetve a hagyományos, kártyaelfogadásra vonatkozó szerződésekkel ellentétben a díjak mértéke sem függ attól, hogy a kereskedő mekkora forgalmat bonyolít a SimpleBusinessen keresztül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.