:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 8. 14:35

Az ATi a Comdex kiállításon mutatja be a Radeon olcsó verzióját

[Bloomberg] Az ATi várhatóan a jövő heti Comdex kiállításon mutatja be az egyelőre RV100 kódnéven ismert videochipjét, és a ráépülő videokártyát. Az RV100 nem más, mint a méltán sikeres Radeon olcsó verziója, amelyet az ATi nem titkoltan az NVIDIA GeForce 2 MX ellenfeleként dob piacra.

A cég ezzel igyekszik visszaszerezni a piaci részesedését az asztali gépek piacán, hiszen az NVIDIA olcsó megoldása sok gyártót állított a GeForce 2 MX mellé.

Az RV100 megjelenése után a chip mobil verziója is hamarosan várható. Érdekes lesz az ATi mobil chipjének és az NVIDIA hasonló kategóriás - még be nem jelentett - termékének a csatája.

Szerény véleményem szerint az ATi ázsiója ezen a területen, és tapasztalata a mobil chipek terén komoly fegyvertény lehet, és az NVIDIA-nak komoly erőfeszítéseket kell majd tennie a sikerhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.