Szerző: Bőle György

2000. november 8. 14:00

A lejárt garanciájú winchesterek cseréje már lehetséges!

Bizonyára mindegyikünk ismeretségi körében van olyan pórul járt számítógép tulajdonos, akinek a gépében található merevlemez nem sokkal a forgalmazó által adott egy év garancia lejárta után szenderült jobblétre. Mint ismeretes, a gyártók jellemzően 3 (SCSI esetén 5) garanciát vállalnak termékükre. Sajnos, ez a külföldön teljesen hétköznapi jog kishazánkban még ritkán érvényesíthető. Ennek alapvető oka az, hogy a garanciális termék gyártóhoz való kiküldése egyáltalán nem olcsó mulatság, a cseredarab pedig jó másfél-két hónap alatt fordul meg; az ebből fakadó többletköltséget, ergo magasabb vételárat a honi piac még nehezen honorálja.

Egy kis vigaszt nyújthat a károsult vásárlók részére, hogy egy budapesti cég (Mikland Computerszalon, I. Attila út 117, Tel.: 488-7690, email:mikland@mikland.hu) vállalja a 3 ill 5 évnél fiatalabb meghibásodott winchesterek garanciális csereügyintézését, még akkor is, ha a termék máshol került megvásárlásra. Sőt, vidékiek számára a postai úton történő lebonyolítás is lehetséges.

A szolgáltatás ára nettó 4800Ft, melyből több darab esetén 20% kedvezményt adnak. Az átfutási idő 4-6, de maximum 8 hét, mely gyártónként változik. A szolgáltatás jelenleg Seagate, ill. Quantum gyártmányokra megoldott, a többi gyártóval történő megegyezés már folyamatban van.

a címlapról