Szerző: Koi Tamás

2020. július 24. 11:33

Zsarolóvírus adhatott mattot a Garminnak

A hivatalos indoklás szerint "üzemzavar" miatt leálltak a Garmin bizonyos online szolgáltatásai és a cég ügyfélszolgálati csatornái sem elérhetők csütörtök óta. A cég egyelőre vizsgálja a leállás hátterét, részben belsős információkra alapozva ugyanakkor elterjedt, hogy a Garmin rendszereit zsarolóvírussal támadták.

Spekulációk szerint egy zsarolóvírus állhat annak az átfogó, a Garmin szinte összes online rendszerét és ügyfélszolgálati csatornáit sújtó leállásnak a hátterében, mely csütörtök hajnal óta tart, és nem hivatalos információk szerint a helyreállítási munkálatok következtében szombatra is átnyúlhat. A leállás - melyre a cég hivatalosan "üzemzavarként" hivatkozik - következményeit súlyosbítja, hogy a felhasználók nem vagy nehezen érik el az ügyfélszolgálatot.

Az üzemzavar érintette többek közt a Garmin connect online szolgáltatást, melyen keresztül a gyártó különböző viselhető fitnesszórái és aktivitásmérői szinkronizálják a gyakorlatok illetve edzések adatait a szolgáltató központi szervereivel. Ennél valamivel húsba vágóbb probléma, hogy tegnap kimaradások voltak a flyGarmin webes szolgáltatás működésében is, így a Garmin Pilot applikációt használó pilóták nem tudták frissíteni az aktuális repülési adatbázist eszközeikkel, vagyis az illetékes amerikai légügyi hatóság szabályai értelmében fel sem szállhattak volna.

garmin-fenix

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A gyártó a hivatalos sajtómegkeresésekre reagálva nem részletezte a leállások okát, a ZDnet ugyanakkor konkrétan nem részletezett, közösségi portálokra kikerült belsős információk alapján arról ír, hogy az év elején megjelent WastedLocker zsarolóvírus egy újabb mutációjának estek áldozatul a Garmin rendszerei. 

Ezt erősítik meg azok a tajvani értesülések is, melyek vélhetően a Garmin gyártópartnerein keresztül jutottak el a helyi médiába. A vállalat ezeknek a partnereknek egy belső memo-t küldött tegnap, melyben a leállásról, valamint az azzal kapcsolatos vizsgálatról értesíti a gyártósorokat üzemeltető cégeket. A feljegyzésben a Garmin IT részlege arról tájékoztatja a gyártópartnereket, hogy a cég bizonyos rendszerei július 24-én és 25-én karbantartás miatt nem lesznek elérhetők.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.