Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 15. 13:30

Pénteken lesz a hazai SYSADMINDAY!

A hagyományokhoz hűen kvízekkel, nyereményekkel, stand-up előadással és egy komplett IT biztonsági meetuppal köszönjük meg a rendszergazdák áldozatos munkáját.

Ezen a nyáron sem feledkezünk meg a rendszergazdákról és IT-üzemeltetőkről, akik fáradságos, de sokszor elfeledett munkájának hála nyugodtan támaszkodhatunk a munkahelyi informatikai infrastruktúrákra, legyen szó kis- vagy nagyvállalati környezetekről. A rendszergazdák folyamatosan készenlétben állnak, hogy elhárítsák a felmerülő problémákat, sok esetben mégis láthatatlanok maradnak a vállalaton belül.

A hazánkban a HWSW által 11. alkalommal megrendezett SYSADMINDAY-en viszont övék a reflektorfény, az idén e hét péntekjén, azaz július 17-én tartott eseményen a hagyományokhoz hűen egy sor programmal igyekszünk a rendszeradminisztrátorok és üzemeltetők kedvében járni, idén is lesz virsli, hideg sör, stand-up és persze előadások is. Bár papírforma szerint a rendszergazdák világnapja július utolsó péntekjére esik, szokás szerint igyekszünk még a szabadságolások előtt lehetőséget adni a közös kikapcsolódásra, ezért választottuk július 17-i dátumot. A Sysadminday helyszíne idén a Duna parton elhelyezkedő, szellős Budapest Garden lesz (1036 Budapest Árpád fejedelem útja 125.).

sysadminday201902

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az idei előadások az IT biztonság témaköre köré épülnek, elsőként Pfeiffer Szilárd a Balasys színeiben járja körbe, mik a fő problémák a tanúsítvány-visszavonási rendszerrel, majd Marosi-Bauer Attila, a Hacktiviy kutatója áll színpadra, aki arról beszél majd, miért nem érdemes vakon megbízni az ártalmatlannak hitt alkalmazásokban. Őt Pető Roland és Varga Péter párosa követi theSMART.academytől, akik a felhőbiztonság terén öntenek tiszta vizet a pohárba. Természetesen a DevSecOps sem maradhat ki felhozatalból, hogy miért érdemes közelebbi ismeretséget kötni az egyre gyakrabban hallott "buzzworddel" arról Jagusztin László, az Alerant DevOps mérnöke mesél majd. Az előadásokat a jól ismert kvízjátékok követik, értékes nyereményekkel, 18:00-tól pedig Janklovics Péter stand-up előadásáé a színpad.

A rendezvény idén is regisztrációhoz kötött, erre a SYSADMINDAY weboldalán, július 16-ig, azaz ma és holnap még van lehetőség. Ugyanitt a részletes program is megtalálható. Pénteken a Budapest Gardenben találkozunk!

a címlapról