Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 15. 13:30

Pénteken lesz a hazai SYSADMINDAY!

A hagyományokhoz hűen kvízekkel, nyereményekkel, stand-up előadással és egy komplett IT biztonsági meetuppal köszönjük meg a rendszergazdák áldozatos munkáját.

Ezen a nyáron sem feledkezünk meg a rendszergazdákról és IT-üzemeltetőkről, akik fáradságos, de sokszor elfeledett munkájának hála nyugodtan támaszkodhatunk a munkahelyi informatikai infrastruktúrákra, legyen szó kis- vagy nagyvállalati környezetekről. A rendszergazdák folyamatosan készenlétben állnak, hogy elhárítsák a felmerülő problémákat, sok esetben mégis láthatatlanok maradnak a vállalaton belül.

A hazánkban a HWSW által 11. alkalommal megrendezett SYSADMINDAY-en viszont övék a reflektorfény, az idén e hét péntekjén, azaz július 17-én tartott eseményen a hagyományokhoz hűen egy sor programmal igyekszünk a rendszeradminisztrátorok és üzemeltetők kedvében járni, idén is lesz virsli, hideg sör, stand-up és persze előadások is. Bár papírforma szerint a rendszergazdák világnapja július utolsó péntekjére esik, szokás szerint igyekszünk még a szabadságolások előtt lehetőséget adni a közös kikapcsolódásra, ezért választottuk július 17-i dátumot. A Sysadminday helyszíne idén a Duna parton elhelyezkedő, szellős Budapest Garden lesz (1036 Budapest Árpád fejedelem útja 125.).

sysadminday201902

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az idei előadások az IT biztonság témaköre köré épülnek, elsőként Pfeiffer Szilárd a Balasys színeiben járja körbe, mik a fő problémák a tanúsítvány-visszavonási rendszerrel, majd Marosi-Bauer Attila, a Hacktiviy kutatója áll színpadra, aki arról beszél majd, miért nem érdemes vakon megbízni az ártalmatlannak hitt alkalmazásokban. Őt Pető Roland és Varga Péter párosa követi theSMART.academytől, akik a felhőbiztonság terén öntenek tiszta vizet a pohárba. Természetesen a DevSecOps sem maradhat ki felhozatalból, hogy miért érdemes közelebbi ismeretséget kötni az egyre gyakrabban hallott "buzzworddel" arról Jagusztin László, az Alerant DevOps mérnöke mesél majd. Az előadásokat a jól ismert kvízjátékok követik, értékes nyereményekkel, 18:00-tól pedig Janklovics Péter stand-up előadásáé a színpad.

A rendezvény idén is regisztrációhoz kötött, erre a SYSADMINDAY weboldalán, július 16-ig, azaz ma és holnap még van lehetőség. Ugyanitt a részletes program is megtalálható. Pénteken a Budapest Gardenben találkozunk!

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról