Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 6. 15:48

Közel hatszázan ünnepelték velünk a Sysadmin Dayt

Rekordszámú, közel 600 résztvevővel zajlott július utolsó péntekjén az idei SYSADMINDAY a margitszigeti Holdudvarban. A rendezvénynek idén is a népszerű szoftver- és hardverleltározó program, az AIDA64 volt a főszponzora.

2000 óta rendezik meg világszerte a Sysadmin Dayt, a rendszergazdák, rendszerüzemeltető szakemberek világnapját, amelyet a HWSW és a HUP által szervezett eseményen idén közel 600-an ünnepeltek a Margit-szigeten július 25-én.

Az eseményen némi szakmai program is akadt azok számára, akik a forró virslik és hideg sörök, fröccsök és üdítők, valamint a támogatói sátrakban (FSF Alapítvány, Ubuntu-, Firefox- és Fedora-közösség, Balabit, ESET, AlphaSonic, Profession.hu, NewCo Trading, HP Networking, Rackforest, NOLLEX / Webroot, ASBIS, Avnet, biztributor, Arrow ECS) zajló változatos játékok után egy kis kikapcsolódásra vágytak.

Először a hazai kiberbiztonság első számú letéteményese, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet részéről Frész Ferenc mondta el, miért nem érdemes az informatikai biztonság miatt túlságosan aggódni, majd egy rövid beszélgetés zajlott Komár Balázs (iseeq) és Balog Zsolt (ITSH) részvételével arról, hogyan tudnak az üzemeltetők a leginkább érvényesülni ma a munkaerő-piacon. A harmadik szakmai előadáson Kocsis Tamás (biztributor) néhány önként jelentkező résztvevő, egy PC World és számos pohár házipálinka segítségével demonstrálta a Wi-Fi hálózatok működését és világította meg, mi a különbség az otthoni, illetve vállalati használatra szánt Wi-Fi eszközök között.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A szakmai előadásokat kvíz követte, az érdeklődők először a NetAcademia Oktatóközpont által felajánlott, tetszőlegesen kiválasztható IT-Factory képzésért tették próbára tudásukat, majd egy több mint 500 ezer forint értékű Ethical Hacking tanfolyamon való részvételt nyert meg a a NetAcademia és a HWSW által összeállított kérdésekre a legtöbb helyes válasszal szolgáló játékos, szoros küzdelemben, mindössze egy ponttal felülkerekedve.

Kis pihenő után az IT-szakmábak is tapasztalatot szerzett Hajós András lépett fel, majd ezt követően segített a támogatók által felajánlott ajándékok kisorsolásában a tombolán - többek között szoftvereket, okostelefont, navigációs készüléket, svájci bicskákat, képzéseken való részvételt nyerhettek a szerencsések, egy rendszergazda pedig egy tálca sörrel is gazdagabb lett.

A HWSW és a HUP köszöni mindenkinek a részvételt és a támogatást, találkozunk 2015. júliusának utolsó péntekjén! Az eseményen készült fotók itt érhetők el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról