Szerző: Koi Tamás

2020. július 15. 11:43

Szorosabb Google Naptár és Gmail integrációt kap a webes Outlook

Hosszú hónapok előkészítő munkáját követően újabb Google szolgáltatások elérését integrálta szorosabban vállalati felhasználók számára elérhető webes Outlookba a Microsoft.

Hosszú hónapokig tartó fejlesztések beérését követően megkezdődhetett számos, a Google által kínált funkció vagy szolgáltatás elérhető a Microsoft 365 platformon keresztül kínált webes Outlook kliensen keresztül. Így többek közt mostantól lehetővé válik, hogy a platform felhasználói integrálják a privát Google és Outlook.com naptárbejegyzéseiket a vállalati Outlookba, ezzel egyetlen felületen keresztül áttekinthetőbbé téve a napi feladataikat, programjaikat. Hasonlóképpen integrálják a Google levelezőszolgáltatását, a Gmailt és a Google Drive tárhelyszolgáltatást is a webes Outlookba - ezeket a fejlesztéseket ugyanakkor még nem tették széles körben elérhetővé a nagyközönség számára.

A Google Naptár integráció mellett további új funkciókkal is bővül a webes Outlook a napokban. Így mostantól a rendszer lehetőséget ad arra, hogy a levél küldését időzítse a felhasználó, emellett automatikus válaszjavaslatokat is felkínál a webes és a mobilos felület egyaránt. A Microsoft emellett az Outlook mobilos kliensbe épített új funckióval lehetővé teszi, hogy az applikáció a naptárbejegyzések alapján automatikusan ajánljon szabad meeting időpontokat egy tárgyalási felkérés során.

outlookweb

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Az egyszerűbb naptárhasználatot célozza a kezelőfelület kis mértékű átalakítása is, melynek köszönhetően mostantól az Inbox szekció alól közvetlenül elérhetővé válnak a naptárak, nem kell a felhasználónak a naptár és Inbox panelek közt váltogatnia. Az Outlook mobile új verziójával érkezik továbbá a Zoom és WebEx meetingek időpontjának egykattintásos integrációja a naptárba (a Teams esetén ez a funkció értelemszerűen már régebben elérhető volt).

További, a Microsoft online platformját érintő újdonság, hogy immár Androidra is érkezik a Cortana asszisztens "play my e-mails" funkciója, mely felolvassa a leveleket a készüléken. A funkció tavaly vált elérhetővé elsőként az iOS felhasználók számára.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról