Szerző: Koi Tamás

2020. július 15. 11:43

Szorosabb Google Naptár és Gmail integrációt kap a webes Outlook

Hosszú hónapok előkészítő munkáját követően újabb Google szolgáltatások elérését integrálta szorosabban vállalati felhasználók számára elérhető webes Outlookba a Microsoft.

Hosszú hónapokig tartó fejlesztések beérését követően megkezdődhetett számos, a Google által kínált funkció vagy szolgáltatás elérhető a Microsoft 365 platformon keresztül kínált webes Outlook kliensen keresztül. Így többek közt mostantól lehetővé válik, hogy a platform felhasználói integrálják a privát Google és Outlook.com naptárbejegyzéseiket a vállalati Outlookba, ezzel egyetlen felületen keresztül áttekinthetőbbé téve a napi feladataikat, programjaikat. Hasonlóképpen integrálják a Google levelezőszolgáltatását, a Gmailt és a Google Drive tárhelyszolgáltatást is a webes Outlookba - ezeket a fejlesztéseket ugyanakkor még nem tették széles körben elérhetővé a nagyközönség számára.

A Google Naptár integráció mellett további új funkciókkal is bővül a webes Outlook a napokban. Így mostantól a rendszer lehetőséget ad arra, hogy a levél küldését időzítse a felhasználó, emellett automatikus válaszjavaslatokat is felkínál a webes és a mobilos felület egyaránt. A Microsoft emellett az Outlook mobilos kliensbe épített új funckióval lehetővé teszi, hogy az applikáció a naptárbejegyzések alapján automatikusan ajánljon szabad meeting időpontokat egy tárgyalási felkérés során.

outlookweb

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az egyszerűbb naptárhasználatot célozza a kezelőfelület kis mértékű átalakítása is, melynek köszönhetően mostantól az Inbox szekció alól közvetlenül elérhetővé válnak a naptárak, nem kell a felhasználónak a naptár és Inbox panelek közt váltogatnia. Az Outlook mobile új verziójával érkezik továbbá a Zoom és WebEx meetingek időpontjának egykattintásos integrációja a naptárba (a Teams esetén ez a funkció értelemszerűen már régebben elérhető volt).

További, a Microsoft online platformját érintő újdonság, hogy immár Androidra is érkezik a Cortana asszisztens "play my e-mails" funkciója, mely felolvassa a leveleket a készüléken. A funkció tavaly vált elérhetővé elsőként az iOS felhasználók számára.

a címlapról