Szerző: Koi Tamás

2019. október 30. 11:56

A képszenzoroknak köszönhetően hasít a Sony

Nagyon jól vette ki magát a Sony számára az a trend, miszerint az okostelefonokon ma már egyre több szenzorból álló kamerarendszerek találhatók - a szenzorok jelentős részét a japán cég gyártja, mely a megnövekedett keresletnek köszönhetően valósággal szárnyalt a második negyedévben.

HIRDETÉS

Rendkívül meggyőző, szinte az összes előzetes elemzői várakozást felülmúló második üzleti negyedéven van túl a Sony. A japán cég működési profitja éves szinte 16%-kal nőtt az adott időszakban, ami az üzleti év ezen szakaszában abszolút rekordnak számít a vállalatnál. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a Sony Imaging and Sensing Solutions üzletága járult hozzá - ez a részleg gyártja a különböző, okostelefonok számára fejlesztett képérzékelő szenzorokat.

Az említett szenzorok iránti jelentősen megugrott kereslet leginkább annak köszönhető, hogy a Sony-tól szenzorokat vásároló készülékgyártók (vagyis lényegében az összes nagyobb okostelefon-gyártó) egyre több kamerával, ezzel együtt képérzékelővel látják el okostlefonjaikat. A mai csúcskategóriában így már teljesen általános a háromszenzoros kamerarendszer (nem beszélve a szelfikameráról), így a Samsung, a Huawei és az Apple okostelefonjain egyaránt megjelent már ez a kamerafelépítés.

sony_building

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Részben e részlet teljesítményének köszönhetően a Sony árbevétele a július elejétől szeptember végéig tartó időszakot magába foglalva elérte a 279 milliárd japán jent, ami 19%-kal haladja meg az előzetes elemzői konszenzust és 16%-kal az előző év hasonló időszakát. Az említett Imaging and Sensing Solutions divízió profitja eközben éves szinten 59%-os növekedést produkált (ezzel elérve a 76,4 milliárd jent), ami abszolút rekordnak számít a cég eddigi fennállásának történelmében.

A vállalat a szegmenstől további növekedést vár, az óriási kereslet kiszolgálása érdekében pedig újabb gyár építését tervezi Nagaszakiban. Beszédes ugyanakkor, hogy ebben a gyárban már nem kizárólag okostelefonok részére készülnek majd szenzorok, hanem a Sony várakozásai szerint a különböző, internetre kapcsolt gépekbe (pl. önvezető autókba) szánt szenzorok is ebből a gyárból kerülhetnek majd ki.

 

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 08:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.