Szerző: Koi Tamás

2019. október 30. 11:56

A képszenzoroknak köszönhetően hasít a Sony

Nagyon jól vette ki magát a Sony számára az a trend, miszerint az okostelefonokon ma már egyre több szenzorból álló kamerarendszerek találhatók - a szenzorok jelentős részét a japán cég gyártja, mely a megnövekedett keresletnek köszönhetően valósággal szárnyalt a második negyedévben.

Rendkívül meggyőző, szinte az összes előzetes elemzői várakozást felülmúló második üzleti negyedéven van túl a Sony. A japán cég működési profitja éves szinte 16%-kal nőtt az adott időszakban, ami az üzleti év ezen szakaszában abszolút rekordnak számít a vállalatnál. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a Sony Imaging and Sensing Solutions üzletága járult hozzá - ez a részleg gyártja a különböző, okostelefonok számára fejlesztett képérzékelő szenzorokat.

Az említett szenzorok iránti jelentősen megugrott kereslet leginkább annak köszönhető, hogy a Sony-tól szenzorokat vásároló készülékgyártók (vagyis lényegében az összes nagyobb okostelefon-gyártó) egyre több kamerával, ezzel együtt képérzékelővel látják el okostlefonjaikat. A mai csúcskategóriában így már teljesen általános a háromszenzoros kamerarendszer (nem beszélve a szelfikameráról), így a Samsung, a Huawei és az Apple okostelefonjain egyaránt megjelent már ez a kamerafelépítés.

sony_building

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Részben e részlet teljesítményének köszönhetően a Sony árbevétele a július elejétől szeptember végéig tartó időszakot magába foglalva elérte a 279 milliárd japán jent, ami 19%-kal haladja meg az előzetes elemzői konszenzust és 16%-kal az előző év hasonló időszakát. Az említett Imaging and Sensing Solutions divízió profitja eközben éves szinten 59%-os növekedést produkált (ezzel elérve a 76,4 milliárd jent), ami abszolút rekordnak számít a cég eddigi fennállásának történelmében.

A vállalat a szegmenstől további növekedést vár, az óriási kereslet kiszolgálása érdekében pedig újabb gyár építését tervezi Nagaszakiban. Beszédes ugyanakkor, hogy ebben a gyárban már nem kizárólag okostelefonok részére készülnek majd szenzorok, hanem a Sony várakozásai szerint a különböző, internetre kapcsolt gépekbe (pl. önvezető autókba) szánt szenzorok is ebből a gyárból kerülhetnek majd ki.

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról