:

Szerző: Bőle György

2000. november 6. 10:20

Egy "nagy üzlet": az IBM 15200 darab Linux-alapú szervert adott el egy japán üzletláncnak

[CNN] Az IBM az előző héten jelentette be, hogy az osakai székhelyű Lawson Inc. 15200 darab Linux-alapú IBM eServer xSeries kiszolgálót vásárol 7600 szigetországi üzlete számára. Az IBM és Lawson nem hozta nyilvánosságra az üzlet értékét, mint ahogy azt sem, hogy milyen Linux disztribúcióval telepítik az IBM szervereket. Annyi azonban bizonyos, hogy ez az IBM által kínált Caldera, Red Hat, TurboLinux, vagy SuSE disztribúciók közül fog kikerülni. Céghez közeli források szerint az ügylet nyertese a Ret Hat lesz.

Az IBM szerverek a Lawson üzleteiben már működő "touchscreen" terminálokat fogják kiszolgálni, illetve kiegészíteni oly módon, hogy a már meglévő funkciókat (pl: koncertjegy és repülőjegy foglalás) bővítik számos e-business és internet adta lehetőséggel.

A bejelentés kapcsán több nagy elemzőcég képviselője is úgy nyilatkozott, hogy mind az IBM, mind a Linux szempontjából mérföldkőnek számít a megállapodás, hozzátévén, hogy Linux ilyen fajta - vásárlói - testközelbe hozása sokat segíthet az operációs rendszer népszerűsítésében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.