Szerző: Koi Tamás

2019. szeptember 2. 14:40

Októberben vége a UPC Mobilnak

Október elsejétől nem értékesít tovább UPC Mobil márkanevű szolgáltatását a Vodafone Magyarország, mely idén augusztus óta a UPC Magyarország tulajdonosa.

Ahogy arra számítani lehetett, az akvizíciót követően okafogyottság miatt nem érdekelt többé a Vodafone Magyarország abban, hogy a UPC Magyarország által 2014-ben bevezetett UPC Mobil tarifákat illetve kiegészítő opciókat tovább értékesítse, a konstrukciókat éppen ezért fokozatosan kivezeti a szolgáltató a kínálatból. Ennek első lépéseként október 1-jétől már nem lehet új szerződést kötni UPC Mobil mobilszolgáltatásra, később pedig várhatóan a meglévő előfizetők valamilyen vodafone-os díjcsomagot választhatnak majd maguknak. Ezzel - valamint eleve már a UPC akvirálásával - lényegében bezárja kapuit a legnagyobb hazai virtuális mobilszolgáltató (MVNO).

A UPC Magyarország weboldalán szereplő információk szerint október 1-jétől megszűnik többek közt a UPC Mobil S, Mobil Start/Plus, Mobil Super/Plus lakossági díjcsomagok, valamint több, köztük korlátlan beszédet és adatforgalmat biztosító adatopció, illetve ezek üzleti ügyfelek részére kínált változatainak értékesítése. A kivezetésre kerülő díjcsomagok helyébe nem lép új UPC Mobil konstrukció, vagyis a tarifacsalád közel ötévnyi pályafutás után teljesen lekerül a hazai palettáról.

upcmobil

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a meglévő előfizetők ne használhatnák tovább változatlan feltételekkel a díjcsomagjukat. Amint azt a szolgáltatótól megtudtuk, a jelenlegi, határozott idejű szerződéssel rendelkező előfizetők legalább a szerződés időtartamáig változatlan feltételekkel használhatják majd előfizetésüket, ezt követően a szolgáltató várhatóan valamilyen, a Vodafone kínálatában szereplő, akkor éppen értékesített díjcsomagot ajánl majd fel az ügyfelek számára.

A UPC Mobil 2014. novemberében indult el az ország legnagyobb olyan virtuális mobilszolgáltatójaként, ahol mindkét résztvevő fél a telekommunikációs ágazatot képviselte. A kezdetektől fogva a Vodafone infrastruktúráján nyújtott mobilszolgáltatás különlegessége volt, hogy messze a korát megelőzve kínált korlátlan adatforgalmi keretet havi díjas ügyfelek számára. Később ezt a kitételt jelentősen fellazították a felek (megjelentek az adatforgalmi korlátot tartalmazó díjcsomagok is), valamint idővel azok is előfizethettek a szolgáltatásra, akik eredetileg nem rendelkeztek semmilyen UPC vezetékes szolgáltatással. A UPC a mobilos ügyfelek részére a 31-es SHS-ből (hálózatkijelölő szám) osztott ki hívószámokat az évek során. 

A szolgáltató legutóbbi, publikus üzleti jelentése szerint a UPC Mobil ügyfelek száma akkor (idén májusban) megközelítette a 116 ezret, ami 23%-os bővülésnek számít az előző év ugyanezen időszakához képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról