:

Szerző: Bőle György

2000. november 6. 04:55

NVIDIA, Matrox, ATi - protokolláris bejelentések övezik a 266MHz-es FSB-t támogató AMD-760 chipkészletet

Az AMD új, 266MHz-es FSB-t is támogató chipset-jének (AMD-760) bejelentésével szinte egyidőben a Matrox, az ATi, és az NVIDIA is üdvözölte az AMD DDR memóriát népszerűsítő/támogató "misszióját". Mint a 3 cég PR osztálya által kiadott - erősen protokolláris jellegű - sajtóközlemények elmondják, a cégek rendkívül örülnek az ezáltal megnövekedett grafikus teljesítménynek és támogatják az új AMD-760 lapkakészletet.
Irónikusan teszem hozzá, hogy az Intel bejelentéseit már régen nem fogadja hasonló hurrá-optimizmus és bejelentés özön. A piac jól láthatóan örül a DDR memóriáknak és a DDR szabvány terjedésének, annak ellenére, hogy a DDR technológia igen rossz hatásfoka végett (42%-os elméleti buszkihasználtság) csupán 10-15 százalékos a többletteljesítmény a hagyományos SDRAM platformokhoz képest.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.