Szerző: Bőle György

2000. november 6. 04:08

A megcélzott piac jól reagált: a Dell a Matrox Millennium G450-et választotta Precision workstation-családjához

A Matrox a napokban jelentette be, hogy a világ 5 legnagyobb PC-gyártójának (big five) egyike, a Dell a Matrox Millennium G450-et választotta alapértelmezett videokártyának az új Precision workstation-családjához. Ez egész pontosan annyit jelent, hogy az új Dell Precision 220, 420, és 620 modellek ára alapértelmezett Matrox kártyával kerül kiajánlásra, ugyanakkor az alapértelmezett Millennium G450-es kártyát felárral akár Fire GL2-re is cserélhetjük.

A Precision workstation-család a Dell legerősebb PC-alapú terméksorozata, amelyet igény szerint akár két 1GHz-es Pentium III Xeon processzorral, 2GB dual-channel RDRAM-mal és két 17 inch-es flat panel-lel is szállítanak.

Dell

A sokak által szkeptikusan nézegetett Matrox Millennium G450 minden bizonnyal beváltja az OEM piac meghódítására szánt szerepét, ugyanis az amerikai piacon rendkívül erős Dell választása határozottan jelzésértékű, mert a cég számos más alternatív grafikus megoldást is választhatott volna. Az, hogy a G450 lett az alapértelmezett grafikus megoldás a Precision szériában annyit jelent, hogy ez a kártya az optimális választás egy általános célú irodai workstation-be (természetesen igény szerint más is válaszható).
A dolognak ezenkívül van még két érdekes aspektusa. A két cég sajtóközleménye a Matrox DualHead képességét, mint a választás legfőbb tényezőjét említi, ami viszont az NVIDIA hasonló, TwinView nevű multi-monitoros megoldását alaposan "leminősíti", főleg annak fényében, hogy a Dell és az NVIDIA igen jó kapcsolatot ápol egymással. A másik érdekes dolog, hogy a Dell Windows 2000-rel ajánlja a Precision szériát, viszont eddigi ismereteink szerint a Matrox-nak nincs olyan WHQL, de még végleges drivere sem (csupán egy beta), amely támogatná az ominózus operációs rendszer alatt a DualHead-et. Vagy mégis? Valószínűleg a Matrox garanciát vállalt, hogy a szállítások megkezdése előtt (vagy mihamarabb) elérhetővé teszi a szükséges support-ot...

[Forrás: Matrox & Dell Pressroom]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról