Szerző: Koi Tamás

2020. március 23. 09:10

Átszervezi európai rajtját a Disney+

A lehető legjobb - vagy ha úgy tetszik, a legrosszabb - időpontban érte a Disney+ online streamingszolgáltatás nagy európai rajtját a koronavírus elburjánzása az öreg kontinensen,

Nem egészen két hónappal ezelőtt a nagyobb nyugat-európai országokban várakozásokkal telve dörzsölgethették a tenyerüket azok, akik a világ jelenleg leggyorsabb online videostreaming-szolgáltatójának, a Disney+ -nak a megjelenésére vártak. A cég január végén jelentette be, hogy az exkluzív katalógussal érkező szolgáltatás március 24-én indulhat európai hódító útjára - a koronavírus európai burjánzása miatt azonban a streamingszolgáltatónak is újra kell terveznie.

Hogy egy ilyen meghatározó piaci szereplő megjelenése milyen mértékben megnövelheti egy ország internetes adatforgalmát, arról mindent elárul, hogy Franciaorzság legnagyobb távközlési szolgáltatójának, az Orange-nak a vezérigazgatója a Le Figaro pénteki számában adott interjújában csaknem könyörgött a Disney-nek, hogy hacsak tehetik, halasszák el a szolgáltatás francia rajtját.

babyyoda
részlet a the mandalorianból, a Disney+ legnépszerűbb sorozatából

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Franciaországban - akárcsak Nagy-Britanniában, Írországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Németországban és Ausztriában - az év eleji tervek szerint kedden indult volna el a Disney+ szolgáltatás, a felsorolt országok közül pedig hármat (Olaszországot, Franciaországot és Spanyolországot) különösen súlyosan érint az új koronavírus világjárvány.

Az ezzel járó intézkedések (Franciaországban már a családi összejöveteleket is betiltották) egyes félelmek szerint olyan extra terhelést rónak a telekommunikációs hálózatokra, hogy egy népszerű streamingszolgáltatás megjelenése bizonyos időszakokban veszélyeztethetné az otthon maradtak, otthonról dolgozók vagy éppen tanulók egyetlen megmaradt kapcsolatát a külvilággal.

A Disney végül a hétvégén úgy döntött, hogy eleget téve a francia kérésnek, legalább két héttel elhalasztja a Disney+ premierjét az országban, emellett a Netflixhez, a YouTube-hoz és az Amazonhoz csatlakozva minden új európai piacon hozzávetőlegesen 25%-kal csökkentet bitrátával streamelnek majd a szerverek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.