Szerző: Bőle György

2000. március 21. 10:50

Quake 3 Arena Dreamcast

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Quake 3 Arena-t portolják Dreamcast-ra. Az előzetes Sega tervek szerint a játék várható megjelenési dátuma 2000 augusztusa. A hír hitelességét tovább növeli, hogy a Wall Street Journal-ban is megjelent egy Carmack interjú a Dreamcast adaptációval kapcsolatban. A cikknek volt egy részlete, ami különösen érdekes.

Id Software's John Carmack "says he is adapting the hot PC shooting game 'Quake III Arena' for the Sega machine because 'the technology is closest to the PC' -- they use the same 3-D chip. That makes it easier to adapt the PC version of Quake III to run on the Dreamcast."

A fenti sorok szerint Carmack abban látja a Sega-ra adaptálás egyszerűségét, hogy nem kell többféle grafikus alrendszerre koncentrálva elaprózni a munkát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról