Szerző: surmo

2000. november 3. 17:27

Néhány szó a Mandrake 7.2-ről

Egy nagyon jó, és elég részletes értékelést olvashatunk ebben a cikkben a nemrégiben megjelent, és az egyik legsokoldalúbbnak és legtámogatottabbnak tartott disztribúció, a Mandrake 7.2-es verziójáról. Az installálásra nem fecsérel túl sok időt, mivel az ennél egyszerűbb már nem nagyon lehetne, inkább a csomagokra koncentrál. Az egyik legfontosabb újdonság az rpmdrake/urpmi-páros, amelyek segítségével az RPM legnagyobb hiányosságának inthetünk búcsút, annak az automatizált csomagfrissítésnek és függőségek installálásának, amelyet a Debiant használók az apt-get jóvoltából már eddig is élvezhettek.

Kiemeli a cikk, hogy - noha az installálás már régóta egyszerűbb, mint a windows telepítése - mostmár a használata is, mert a disztribúció alapban beépítve tartalmazza a kártyák meghajtóit és kiegészítőit, így nincs szükség további installálásokra (és minden alkalommal rebootra), valamint például a KDE2 grafikus környezettel egy nagyobb tudású, könnyebben használható és stabilabb felhasználói felülethez jutunk.
[Penguinfarm]

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról