Szerző: surmo

2000. november 3. 17:27

Néhány szó a Mandrake 7.2-ről

Egy nagyon jó, és elég részletes értékelést olvashatunk ebben a cikkben a nemrégiben megjelent, és az egyik legsokoldalúbbnak és legtámogatottabbnak tartott disztribúció, a Mandrake 7.2-es verziójáról. Az installálásra nem fecsérel túl sok időt, mivel az ennél egyszerűbb már nem nagyon lehetne, inkább a csomagokra koncentrál. Az egyik legfontosabb újdonság az rpmdrake/urpmi-páros, amelyek segítségével az RPM legnagyobb hiányosságának inthetünk búcsút, annak az automatizált csomagfrissítésnek és függőségek installálásának, amelyet a Debiant használók az apt-get jóvoltából már eddig is élvezhettek.

Kiemeli a cikk, hogy - noha az installálás már régóta egyszerűbb, mint a windows telepítése - mostmár a használata is, mert a disztribúció alapban beépítve tartalmazza a kártyák meghajtóit és kiegészítőit, így nincs szükség további installálásokra (és minden alkalommal rebootra), valamint például a KDE2 grafikus környezettel egy nagyobb tudású, könnyebben használható és stabilabb felhasználói felülethez jutunk.
[Penguinfarm]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról