:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. december 12. 14:09

Beltéri LiDAR szenzorral állt elő az Intel

Leltárkészítéshez és hasonló feladatokhoz szánja RealSense LiDAR L515 készülékét a chipgyártó.

Beltéri felhasználásra szánt LiDAR mélységérzékelő kamerát jelentett be az Intel, amely egyben a chipgyártó első RealSense LiDAR kamerája. Az L515-ös modellel a cég igyekezett egy kompakt, ugyanakkor nagy pontosságú eszközt összerakni, olyan feladatokra, mint például az automatizált leltárkészítés a raktárakban.

A készüléken egy 30 hertzes, Full HD felbontású RGB szenzor, valamint egy hasonló paraméterekkel rendelkező mélységérzékelő található, egy Bosch BMI085 IMU (Inertial Measuerement Unit) társaságában, amely egy 16 bites, háromtengelyes giroszkópot és gyorsulásmérőt is tartalmaz.

lidarl51501

A RealSense LiDAR L515 mintegy 70 x 43 fokos RGB látómezővel rendelkezik, a mélységadatokat pedig 70 x 55 fokos mezőben képes begyűjteni - mindezt minimum 0,25 és maximum 9 méter távolságig. A környezet feltérképezése során a készülék másodpercenként 23 millió mélység-adatpontot gyűjt be. Az Intel szerint a kütyü a mozgás közbeni potenciális elmosódást is minimalizálja, miután 100 nanoszekundumnál alacsonyabb expozíciós idővel dolgozik.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Mindehhez a készülék az AnandTech szerint az Intel szabadalmaztatott MEMS szkennelési technológiáját használja, amelytől rendkívül jó energiahatékonyságot ígér - a gyártó szerint egyenesen az L515 a piacon jelenleg elérhető legjobb energiahatékonyságú, nagy felbontású LiDAR. A cég mindezt ráadásul egy meglehetősen kompakt házba tudta becsomagolni, a korong alakú készülék ugyanis 61x26 milliméterével kényelmesen elfér az ember tenyerében, és alig 100 grammot nyom.

A kütyü USB-C 3.1 csatlakozással kapcsolódik a céleszközhöz, amely futtathat igény szerint Windowst, macOS-t, Linuxot, sőt Androidot is. A készülék a vállalattól ismert, nyílt forrású RealSense SDK 2.0-ra támaszkodik. A RealSense LiDAR L515 már előrendelhető, nettó 350 dolláros árcédulával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 17:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.