Szerző: Koi Tamás

2019. december 9. 14:52

Még több Huawei-termékre kerül HarmonyOS

Jövőre egyre több termékére telepíti saját fejlesztésű, HarmonyOS névre keresztelt operációs rendszerét a Huawei - jelentette be a cég egy hétvégi konferencián. Arra ugyanakkor egyelőre nem kell számítani, hogy a kínaiak egy harmadik okostelefon-platformot próbálnának létrehozni az Android mellett vagy helyett.

HIRDETÉS

Világszerte egyre több termékén jelenik meg a kínai Huawei Technologies saját fejlesztésű, HarmonyOS nevű operációs rendszere, ugyanakkor a fogyasztói üzletág húzótermékein, vagyis az okostelefonokon továbbra is Android fut majd - Google szolgáltatásokkal vagy azok nélkül. A vállalat stratégiai céljairól egy sencseni üzlet megnyitóján beszélt Wang Csenglu, a társaság szoftverfejlesztésért, szoftverfejlesztésért felelős elnöke.

A vezető a Reuters helyi beszámolókon alapuló híradása szerint kiemelte, hogy a Huawei az elmúlt hónapokban történtek (vagy nem történtek) mellett továbbra is kitart korábban hangoztatott stratégiája mellett, vagyis a saját fejlesztésű rendszert elsősorban okosképernyőkre, vagyis a Huawei saját tévékészülékeire telepítik majd később viselhető- és egyéb okoseszközökön is megjelenhet a rendszer. 

harmonyos_launch
a harmonyos bejelentése idén augusztusban

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A gyártó korábbi tájékoztatása szerint az augusztusban bejelentett Harmony OS egy mikrokernel alapú, elosztott dizájnra épülő rendszer, így rugalmasan igazítható számos eszközhöz, illetve az alkalmazásfejlesztés is egyszerű a platformra. A mikrokernel alapokat tekintve a megoldás a Google által jelenleg is fejlesztett Fuchsia OS-re emlékeztet. A rendszer fejlesztésén a Huawei két éve dolgozik, jelenleg a mikrokernel 1.0-s verziójánál jár, a 2.0-s kiadás jövőre, a 3-as főverzió pedig 2021-re várható.

A HarmonyOS megjelenése válasz lehet az Egyesült Államok májusban kirótt, majd az utóbbi hónapokban többször lazított, de így is kétséges végkimenetelű szankcióira, mely komoly nehézségek elé állították a céget, elsősorban azzal fenyegetve az elveszíti a hozzáférést a Google mobilos ökoszisztémájához. Bár a kezdeti találgatások arról szóltak, hogy a HarmonyOS már akár idén felválthatja az Androidot a cég okostelefonjain, így frappáns módon megkerülve az embargót, végül a Mate 30 (Pro) premierjét követően nyilvánvalóvá vált, hogy a Huawei - legalábbis kezdetben - ennyire nem távolodik el a világ legnagyobb okostelefon-ökoszisztémájától.

A cég helyette saját, továbbra is az Androidra építő alkalmazás-ökoszisztémával, a Huawei Mobile Services-sel (HMS) állt elő, illetve igyekszik saját alkalmazás-piacterét, az App Gallery-t népszerűsíteni a fejlesztők körében. A HMS platformmal ugyanakkor egyelőre legfeljebb néhány tízezer alkalmazás kompatibilis, ráadásul a legnépszerűbb androidos appok jelentős része egyelőre nem kapott támogatást, illetve kérdéses, hogy valaha kap-e.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:56

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.