:

Szerző: Asztalos Olivér

2019. december 5. 16:40

Véletlenszerűen leállhatnak az új 13-as MacBook Prók

Irritáló problémával sújthatja tulajdonosait az idén nyáron bemutatott 13 hüvelykes MacBook Pro modell.

A felsőkategóriás notebookok hajlamosak a véletlenszerű kikapcsolásra, amely szélsőséges esetben akár adatvesztést is eredményezhet. Az Apple elismeri a problémát, és bár annak pontos oka még nem derült ki, a sorok között olvasva a tápellátás környékén lehet a hiba. A cupertinói vállalat egy első olvasatra kissé furcsa megoldást javasol, amennyiben pedig ez nem vezet célra, a készülékkel fel kell keresni a hivatalos szervizt.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az Apple hivatalos útmutatója szerint meg kell várni, hogy a MacBook Pro akkumulátorának töltöttsége 90 százalék alá essen. Ezután a notebookot töltőre kell csatlakoztatni, majd bezárni az összes alkalmazást és összecsukni a gépet, hogy az alvó állapotba kapcsoljon. A cég szerint ezt követően legalább 8 órán át a töltőn kell hagyni MacBookot, tehát a procedúrát célszerű éjszaka elkezdeni. Bekapcsolást követően a gépet a macOS legújabb verziójára kell frissíteni, melynek végeztével megszűnhet a véletlenszerű leállás problémája. Amennyiben a kis rituálé nem vezet célra, a MacBook Prót az Apple egyik hivatalos szervizébe szükséges szállítani.

mbp13

A rendhagyó javítási folyamat valamiféle szoftveres problémát sejtet. Elképzelhető, hogy a rendszer valamelyik pontja rosszul értelmezi az akkumulátortól érkező kritikus paramétereket, amely miatt egyszerűen leállítja a notebookot. Az Apple notebookjaival foglalkozó különböző fórumokon nyár óta panaszkodnak a legújabb 13-as MacBook Próval rendelkező felhasználók. Számos gép megjárta már valamelyik a hivatalos szervizt, ahol különféle hardveres javításokat végeztek. Az egyik tulajdonos szerint az Apple az akkumulátoron kívül szinte mindent kicserélt gépében, ez azonban nem vezetett eredményre. A hibát csak a sokadig látogatásra hárították el, a hivatalos indoklás szerint pedig egy érintkezési probléma okozta a váratlan leállások.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 05:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.