Szerző: Koi Tamás

2019. december 3. 15:14

Benyújtották listájukat a telkók az új Európai Bizottságnak

Közösen jegyzett nyilatkozatot juttattak el a legnagyobb európai távközlési cégek vezetői a hét eleje óta hivatalban lévő új Európai Bizottságnak, melyben a távközléspolitikát érintő változások fontosságára hívják fel a figyelmet annak érdekében, hogy a régió ne szakadjon le végleg Ázsia és az Egyesült Államok mögött.

Közösen aláírt nyilatkozatot juttatott el 21, az Európai Unióban működő távközlési multi vezérigazgatója az újonnan létrejött, Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság számára, gyakorlatilag az új Bizottság felállása után azonnal. A cégek szerint az általuk tett javaslatok implementálása az európai távközléspolitikába nélkülözhetetlen eleme annak, hogy a Bizottság elnökének november 27-én tartott székfoglaló beszédében felvázolt célok mielőbb megvalósuljanak.

von_der_leyen
ursula von der leyen, az európai bizottság új elnöke

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Európai Távközlési Szolgáltatók Szövetsége (ETNO) által összeállított rövid javaslatcsomag négy területre fókuszálva igyekszik hangsúlyozni, hogy a távközlési infrastruktúrák milyen módon tudnak hozzájárulni a nemzetközösség ipari és társadalmi átformálásához, illetve ehhez a politikusoknak hogyan kell átformálniuk a jelenlegi kereteket. A vezetők egyben felhívják a figyelmet, hogy a vázolt stratégiai célok mögé nem csak a politikusoknak, hanem a blokk minden piaci szereplőjének és az egyéb, kapcsolódó szerveknek is be kell állniuk a siker érdekében.

A négy pillér közül az első annak megteremtése, hogy az európai piaci szereplők számára biztosítottak legyenek a feltételek a nemzetközi piacokon való megmérettetésre, a második az innovációra alkalmas környezet megteremtése különösen az adatszolgáltatások, IoT és AI területeken, a harmadik a hálózatkiépítési- és üzemeltetési költségek uniós szintű mérséklése, végül, de nem utolsósorban pedig a fragmentált európai távközlési piac egységesítése a határokon átnyúló beruházások és a hálózatmegosztási modellek aktív(abb) támogatásával.

Az ETNO nyilatkozatának aláírói közt többek közt ott van Philips Jansen, a BT, Mike Fries, a Liberty Global, Nick Read, a Vodafone Csoport és Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról