:

Szerző: Koi Tamás

2019. november 26. 14:10

A Telenor tulajdonosához kerülhet a Telekom Romania

Újabb régiós távközlési cég kerülhet a cseh milliárdos, Petr Kellner tulajdonában lévő befektetői csoporthoz, a PPF Grouphoz. Helyi lapértesülések szerint a PPF egy másik, jelentős régiós befektetővel közösen tárgyalt a Telekom Romania felvásárlásáról Bukarestben.

Régóta nyílt titok, hogy belátható időn belül új tulajdonosa lehet az egyik legnagyobb román inkumbens távközlési cégnek, a Telekom Romania-nak, az elmúlt napokban szárnyra kelt híreszteléseknek alapján ugyanakkor egyre valószínűbb, hogy a szakmai befektetők mellett pénzügyi befektetők is kinézték maguknak a nagyságrendileg egymilliárd eurós éves árbevételt elérő társaságot.  

A román profit.ro értesülései szerint nemrég a fővárosba, Bukarestbe látogatott a cseh PPF Csoport és a BC Partners tulajdonában lévő United Group tárgyalódelegációja, a téma pedig a Telekom Romania potenciális tulajdonosváltása lehetett. A magas szintű konzultáción többek közt részt vettek a német, a görög és az amerikai nagykövetség küldöttei is, írja a lap.

no_romanian_left_behind
a telekom romania egyik kültéri hirdetése

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az eddigi potenciális forgatókönyvhöz képest ez jelentős irányváltást hozhat, korábban ugyanis leginkább arról szóltak a pletykák, hogy a Telekom Romania 70%-át két helyi távközlési piaci szereplő, az Orange Romania (a France Telecom helyi érdekeltsége) és az RCS&RDS (a DIGI tulajdonosa) szerezheti meg. A két érdeklődő más-más szegmenst vitt volna, vagy vinne, így az RCS&RDS-hez a mobilhálózat és a frekvencialicencek, az Orange-hoz pedig a vezetékes infrastruktúrák kerültek volna.

A bukaresti tárgyalásokon részt vevő, a cseh milliárdos, Petr Kellner nevéhez fűződő PPF Csoport egyre kiterjedtebb jelenlétet képvisel a régió telekommunikációs- és médiapiacán. A vállalat tavaly vásárolta fel a Telenor Csoport négy régiós leányvállalatát - köztük a Telenor Magyarországot -, nemrég pedig a Central European Media Enterprises (CME) médiacégre tette rá a kezét. A PPF emellett a Csehországban és Szlovákiában O2 márkanév alatt szolgáltató mobilcégek tulajdonosa. 

A tárgyalásokon szintén részt vevő United Group elsősorban Délkelet-Európában rendelkezik érdekeltségekkel, a befektetői csoporté egyebek mellett a Serbia Broadband (SBB), a Telemach Szlovénia, a Telemach Bosznia-Hercegovina és a Tele2 Horvátország. A United Group továbbá nemrég kötött megállapodást a bolgár inkumbens, a Vivacom felvásárlásáról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.