Szerző: Asztalos Olivér

2019. október 9. 16:00

Varázsszóra olcsóbban cseréli az AirPodsokat az Apple

"Battery service" szolgáltatásával olcsóbban cseréli a meggyengült akkumulátoros vezeték nélküli fülhallgatóit az Apple.

HIRDETÉS

Talán maga az Apple sem gondolta, hogy mekkora siker lesz a nagyjából három éve bemutatott AirPods, melynek koncepcióját azóta jóformán mindenki lemásolta. A vezeték nélküli fülhallgató több szempontból kényelmes, hangzása jó, átlagos használat mellett pedig elég lehet naponta egyszer tölteni. Utóbbi első olvasatra kevésnek hangozhat, napi egy töltéssel ugyanakkor még másfél-két év alatt jelentősen csökkenhet a beépített lítiumion-akkumulátor kapacitása, észrevehetően megvágva az üzemidőt.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Bár az Apple mostanság előszeretettel kérkedik környezetkímélő működésével és akár 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készült termékeivel, az AirPods ennek tökéletes ellenpéldája. A kompakt fülhallgatót ugyanis úgy tervezték meg, hogy abban kvázi lehetetlen kicserélni az apró akkumulátorokat (vagy bármi mást), tehát a sztenderd 1 éves garancia lejárta utáni meghibásodásokat követően legfeljebb füldugónak alkalmasak a drágán megvásárolt termékek.

arpds

A 9to5Mac szerint ugyanakkor létezik egy "battery service" nevű szolgáltatás, amellyel ez Apple olcsóbban oldja meg az esetleges problémát. Bár a vállalat ezt nem veri nagy dobra, az akkumulátor garanciaidőn túli cseréjét darabonként nettó 49 dollárért vállalja hivatalos szervizeiben, már amennyiben ezt valaki expliciten kéri. Mivel a kialakítás okán nincs mód a javításra, 98 dollárért gyakorlatilag egy új pár AirPodsot kaphat a tulajdonos, amely a termék 159 dolláros árát tekintve kedvezőbb, habár utóbbi összegben a töltéshez elengedhetetlen tok is benne van.

Természetesen garanciaidőn belül ingyen cseréli az AirPodsot is az Apple, amennyiben a felhasználó által leírt probléma beigazolódik. Hivatalos oldalán a vállalat azt állítja, szabványos akkumulátorai az eredeti kapacitásuknak akár a 80 százalékát is megőrzik 500 teljes töltési ciklus mellett (tehát napi egy töltés mellett kb. 16-17 hónapig), amennyiben azok normál körülmények között működnek. Az Apple ennek megfelelően 80 százalékos kapacitás alatt cserél garanciában akkumulátort, legyen szó bármilyen termékéről.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 01:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.