Szerző: Asztalos Olivér

2019. október 9. 16:00

Varázsszóra olcsóbban cseréli az AirPodsokat az Apple

"Battery service" szolgáltatásával olcsóbban cseréli a meggyengült akkumulátoros vezeték nélküli fülhallgatóit az Apple.

Talán maga az Apple sem gondolta, hogy mekkora siker lesz a nagyjából három éve bemutatott AirPods, melynek koncepcióját azóta jóformán mindenki lemásolta. A vezeték nélküli fülhallgató több szempontból kényelmes, hangzása jó, átlagos használat mellett pedig elég lehet naponta egyszer tölteni. Utóbbi első olvasatra kevésnek hangozhat, napi egy töltéssel ugyanakkor még másfél-két év alatt jelentősen csökkenhet a beépített lítiumion-akkumulátor kapacitása, észrevehetően megvágva az üzemidőt.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bár az Apple mostanság előszeretettel kérkedik környezetkímélő működésével és akár 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készült termékeivel, az AirPods ennek tökéletes ellenpéldája. A kompakt fülhallgatót ugyanis úgy tervezték meg, hogy abban kvázi lehetetlen kicserélni az apró akkumulátorokat (vagy bármi mást), tehát a sztenderd 1 éves garancia lejárta utáni meghibásodásokat követően legfeljebb füldugónak alkalmasak a drágán megvásárolt termékek.

arpds

A 9to5Mac szerint ugyanakkor létezik egy "battery service" nevű szolgáltatás, amellyel ez Apple olcsóbban oldja meg az esetleges problémát. Bár a vállalat ezt nem veri nagy dobra, az akkumulátor garanciaidőn túli cseréjét darabonként nettó 49 dollárért vállalja hivatalos szervizeiben, már amennyiben ezt valaki expliciten kéri. Mivel a kialakítás okán nincs mód a javításra, 98 dollárért gyakorlatilag egy új pár AirPodsot kaphat a tulajdonos, amely a termék 159 dolláros árát tekintve kedvezőbb, habár utóbbi összegben a töltéshez elengedhetetlen tok is benne van.

Természetesen garanciaidőn belül ingyen cseréli az AirPodsot is az Apple, amennyiben a felhasználó által leírt probléma beigazolódik. Hivatalos oldalán a vállalat azt állítja, szabványos akkumulátorai az eredeti kapacitásuknak akár a 80 százalékát is megőrzik 500 teljes töltési ciklus mellett (tehát napi egy töltés mellett kb. 16-17 hónapig), amennyiben azok normál körülmények között működnek. Az Apple ennek megfelelően 80 százalékos kapacitás alatt cserél garanciában akkumulátort, legyen szó bármilyen termékéről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról