Szerző: Koi Tamás

2019. október 3. 14:49

A megpróbáltatások ellenére tovább bővít a DIGI

A hatóság 2019-es frekvenvciaaukciójának a cégre nézve kifejezetten kedvezőtlen startjára fittyet hányva ütemesen bővíti az egyelőre tesztjelleggel üzemelő mobilhálózatát a DIGI.

Noha jelenleg komoly esély van rá, hogy évekig nem jut újabb spektrumhoz - ahogy azt a hivatalos kommunikációban előrevetítette a cég - mégsem adja fel a magyarországi mobilhálózat üzemeltetésével és bővítésével kapcsolatos terveit a DIGI. A cég október elejére újabb ötven települést tett fel a lefedettségi térképre, így a szolgáltató hálózata immár 237 magyarországi településen érhető el "megfelelő vételi viszonyok esetén a település számottevő részén".

Folytatják

A DIGI Mobil, mint negyedik, az üzemeltető saját tulajdonú infrastruktúrájára épülő mobilszolgáltató május végén jelent meg egyelőre tesztüzemben. A cég a szolgáltatás megjelenése óta egyetlen, rendkívül kedvező feltételekkel igénybe vehető, nulla forintos havi díjú mobiltarifát kínál meglévő ügyfelei számára - további feltétel, hogy az előfizető olyan településen lakjon, melyet a mobilszolgáltatásával már lefedett az operátor. A mostanihoz hasonló bővítések éppen ezért azok számára jelentenek igazán jó hírt, akik eddig azért nem tudtak teszt SIM-et igényelni, mert lakhelyük a lefedettségi területen kívül volt.

digi_hq

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szolgáltató - pontosabban annak holland anyacége, a DIGI COMMUNICATIONS N.V. - legutóbb szeptember közepén nyilatkozott fejlesztési terveiről, éppen annak kapcsán, hogy a céget a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem vette nyilvántartásba az eredetileg idén őszre tervezett frekvenciaértékesítési eljáráson. Akkor az anyacég közölte, hogy "ügyfelei érdekében folytatja a magyar piacra vonatkozó terveinek megvalósítását".

Bármilyen elképzelései is voltak a DIGI-nek, az NMHH nyilvántartásba vétel megtagadásáról szóló döntése valószínűleg súlyosan belerondított a képletbe, így a cégnek - rövid távon legalábbis - biztosan újra kell írnia a terveket. Hosszú távon pedig - feltéve, hogy az NMHH határozatát nem sikerül elkaszálni - az az egyetlen, voltaképpen utolsó esélye maradhat a szolgáltatónak a magyar mobilpiaci szerepvállalást illetően, ha a 2021-2022-ben esedékes, következő értékesítési eljáráson 900 MHz-es, illetve újabb 1800 MHz-es blokkokhoz jut.

Kilépő

Iparági bennfentesek egyöntetű álláspontja alapján a szakma jelenleg árgus szemekkel figyeli, hogy a sokáig meglehetősen ködös finanszírozási háttérrel rendelkező, mostanra azonban már tőzsdén jegyzett társaság a következő értékesítési eljárásig hátra lévő időben milyen fejlesztéseket hajt végre. Jóllehet eközben többen igyekeznek arra is felhívni a figyelmet, hogy a látszólagos ütemes fejlesztés éppúgy lehet egy exit stratégia része, vagyis arra számítanak, hogy a tulajdonosok nem feltétlenül fogják mindenáron tovább finanszírozni a magyarországi jelenlétet, ami a cég részben vagy egészében történő eladásához vezethet.

A DIGI-re márpedig lenne jelentkező iparágon belül: Az egyelőre nem hivatalos információk szerint várhatóan rövidesen állami résztulajdonba kerülő Telenornál a DIGI megszerzése a mintegy 750 ezer magyarországi háztartással rendelkező vezetékes üzletág miatt jelentős piacbővítési potenciált rejtene magában, egyben lényegesen javítaná a társaság versenyképességét a piac két legnagyobb integrált szolgáltatójával, a Telekommal és a Vodafone-UPC -vel szemben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról