:

Szerző: HIRDETÉS

2019. szeptember 26. 16:00

Még nem késő beleásni magad a felhőbe!

A theSMART.academy képzésének résztvevői hivatalos AWS szakmai tanúsítvánnyal juthatnak komoly piaci előnyhöz - kis- és nagyvállalati környezetben egyaránt.

A felhőalapú megoldások mára nem csak a nagyvállalatoknak jelenthetnek kézzel fogható előnyt. A cloud-infrastruktúra a cégeknek mérettől függetlenül jobb piaci pozíciót, illetve költségcsökkentést is hozhat - persze ehhez a vállalatoknak megfelelő szakemberekre is szükségük van. Erre napról napra több cég ébred rá, és a globális trendekben is egyre inkább érezhető, hogy növekszik az igény a felhőtechnológiákban jártas informatikai szakemberekre. Ennek megfelelően a cloud technológiákkal kapcsolatos ismeretek felértékelődnek, és a cégek, illetve értelemszerűen maguk a fejlesztők, mérnökök számára is komoly, hosszútávú előnyt jelentenek.

Geo-redundáns rendszerek, néhány kattintással

Ha on-premise infrastruktúrában gondolkodunk, a várható legmagasabb terheléshez mérten kell drága hardvert vásárolni. A felhőmegoldás nagy előnye, hogy legtöbbször csak a használt erőforrásokért kell fizetni. Ez megfelelő tervezéssel automatikusan alkalmazkodik, skálázódik a növekvő és csökkenő igényekhez egyaránt. Így a szolgáltatásunk nem terhelődik túl, de jóval kevesebbet kell fizetnünk egy hardveres megoldásnál.

cloudd

A felhőszolgáltatóknak a világ több táján találhatóak önálló adatközpontjai, ezért pár kattintással biztosíthatjuk szolgáltatásaink magas rendelkezésre állását: rövid idő alatt redundáns, akár geo-redundáns infrastruktúránk lehet. Ezek az adatközpontok megfelelnek az adott lokalizáció legtöbb adatvédelmi és adatbiztonsági követelményeinek is. Így például felhőalapú adatfeldolgozási vagy tárolási megoldást alkalmazva is könnyen megfelelhetünk a GDPR elvárásainak.

Tantermi képzés, hivatalos tanúsítvánnyal

Mindenképp érdemes tehát közelebbről is megismerkedni a felhős technológiákkal, amire remek alkalmat biztosít a theSMART.academy képzése: a tanfolyamon a vezető felhőszolgáltató, az Amazon Web Services (AWS) felhőtechnológiai szolgáltatásainak alapjait sajátíthatják el a résztvevők, ezt követően nemzetközileg is elismert szakmai tanúsítványt szerezhetnek.

smartacademy_ad6b

„A jelentkezők modern eszközök egész tárházát ismerhetik meg a képzés során. Konkrét példákon keresztül tanulhatják meg mi a különbség SaaS, PaaS, IaaS szolgáltatások között a felhő világában. Megtudhatják hogyan lehet komplex, magas rendelkezésre állású és emellett költséghatékony rendszereket tervezni és implementálni, akár pár óra alatt. A képzés során ismertetünk jól bevált gyakorlatokat és kitérünk azokra az alaphibákra, amikbe általában belefutnak a mérnökök az első felhő alapú projektek megvalósításakor, és amik miatt akár napokat veszíthetnek a megoldásra szánt időből.”

Pető Roland, társalapító, technológiai ügyvezető, theSMART.academy

Egy hazánkban jelenleg egyedülálló, gyakorlatorientált, budapesti, vagy igény szerint kihelyezett tantermi képzésről van szó magyar nyelven, amelynek elvégzése AWS Certified Solutions Architect - Associate (SAA-C01) tanúsítvány megszerzéséhez szükséges tudást biztosít. A tanfolyam körbejárja a serverless megoldásokat éppúgy, mint a virtuális gépek létrehozásának folyamatait a felhőben, illetve a felhős adattárolási módszereket is. A képzésen elsajátítható továbbá a felhős domain-kezelés és DNS-szolgáltatások kezelése, illetve szabályozott hálózati környezetek létrehozása. Mindezek mellett a felhős terheléselosztás, és futtatókörnyezetek létrehozása, a hozzáférés-szabályozás, az erőforrás-felügyelet, valamint a felhős adatbázisok is fontos szerepet kapnak a tanfolyam során.

A theSMART.academy tanfolyamain elsajátítható képzésekből kis- és nagyvállalatok egyaránt profitálhatnak, hiszen a felhőtechnológiák mára a piac minden szereplője számára előnyt jelentenek.

„A képzési programunk kidolgozásakor, két alapvető elvhez tartottuk magunkat. A legfontosabb, hogy valóban hasznos, gyakorlatra összpontosító tanfolyamokat tudjunk tartani, ami nem csak iskolapéldákon, hanem általunk már a valóságban is megtapasztalt kihívásokon vezeti végig a résztvevőket. Mindezt magyar nyelven, tantermi környezetben, ami véleményem szerint még jobban segíti a felhőszolgáltatások megértését.

A másik fontos elv számunkra az volt, hogy alkalmazkodjunk a felhőszolgáltatók certifikációs rendszeréhez, így ne csak piacképes, hanem könnyen nemzetközi AWS tanúsítványra váltható tudást kapjanak hallgatóink. A sikeres tanúsítóvizsgát egyébként szintfelmérő és próbatesztekkel is segítjük. Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy tanfolyamon végzettek oktatásaink révén szinte azonnal sikeresen vehetnek részt a vállalatok felhőalapú megoldásainknak kidolgozásában.”

Csőke János, társalapító, operatív ügyvezető, a theSMART.academy

[A theSMART.academy megbízásából készített fizetett anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 12:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.