Szerző: Koi Tamás

2019. szeptember 26. 14:25

Saját vezeték nélküli szabványt fejleszt az Amazon

Saját vezeték nélküli szabványt fejleszt elsősorban gépek és szenzorok számára az Amazon. A cég Sidewalk nevű rendszere a Wi-Fi és a Bluetooth hálózatokkal szemben elsősorban nagyobb hatótávolságot ígér.

Saját fejlesztésű vezeték nélküli kommunikációs protokollon dolgozik az Amazon, derült ki a cég tegnapi rendezvényén, ahol újabb Echo készülékek és háztartási berendezések egész sorát jelentette be a cég. A Sidewalknak nevezett új rendszer az elképzelések szerint Wi-Fi és a Bluetooth szabványok egyfajta alternatívája lenne, azzal a fontos különbséggel, hogy azoknál nagyobb hatótávolságú jelátvitelre lenne képes.

amazon_sidewalk
nyomkövetőt is lehet építeni a sidewalkra

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A nagy hatótávolságnak persze ára van, így a Sidewalk protokoll alapvetően kisebb adatcsomagok időszaki átvitelére lett tervezve, így elsősorban szenzorok és gépek közti kommunikációra lehet alkalmas. A rendszer a 900 MHz-es frekvenciasáv alsó sávrészét használná, ami a jobb hullámterjedési mutatók miatt egyrészt biztosítja a már említett nagyobb hatótávolságot, valamint az energiatakarékosabb működést.

Az Amazon a tervek szerint nem tartaná meg magának exkluzív használatra a Sidewalkot, azt külső fejlesztők, illetve más gyártók számára is elérhetővé tenné. A rendszer tesztelése egyébként már gőzerővel zajlik Los Angeles bizonyos kerületeiben, a kereskedelmi bevezetésről ezen felül azonban egyelőre meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre.

A tegnapi rendezvényen mindössze annyi hangzott el, hogy az Amazon 2020-ban elkészít egy fejlesztők számára prototípusként elérhető, kutyákra szerelhető nyomkövetőt, melynek az lesz a funkciója, hogy jelezze a gazdának, ha kedvence elhagyta a kijelölt tartózkodási zónát (vagyis feltételezhetően a ház kertjét).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról