Szerző: Koi Tamás

2019. június 4. 11:16

Mobilszolgáltató lehet az Amazon

Beléphet az amerikai mobiltávközlési piacra az Amazon - egyes pletykák szerint a világ egyik legnagyobb e-kereskedője vevő lehet a Sprint egyik pre-paid brandjére, a Boost Mobile-ra.

Megvásárolhatja a Sprint egyik pre-paid márkáját, a Boost Mobile-t az Amazon, adta hírül a Reuters több, egymástól független forrásra hivatkozva. Az Egyesült Államok jelenleg négyszereplős mobilpiacán esedékes fúzió révén a T-Mobile és a Sprint rövidesen egyesítheti erőit - a Sprint abban a reményben szabadulna a Boost ügyfélbázistól, hogy az illetékes versenyügyi szervek így könnyebben rábólintanak az üzletre. Ha az üzlet létrejönne, az Amazon a megállapodástól számított hat évig használhatná a T-Mobile USA hálózatát.

Az Amazon a Boost Mobile ügyfélbázisának megszerzése mellett a Reuters forrásai szerint érdekelt lehet minden olyan frekvencialicenc megszerzésében, melyet az illetékes minisztérium jóváhagyó döntése reményében a két egyesülő szolgáltatónak esetlegesen vissza kell majd adnia. Az előfizetői bázis és a spektrum továbbértékesítése esetén az engedélyező szerveknek kötelességük megvizsgálni, hogy a vevő valóban alkalmas lehet arra, hogy versenyre kényszerítse a többi piaci szereplőt.

boost_mobile_store

Téli kuckózáshoz

Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

Téli kuckózáshoz Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

Szakértők szerint az eredetileg könyvkereskedelemben utazó, kínálatát több felvásárlás útján bővítő Amazonban ott rejlik a lehetősége ennek: A cég ma egyike a négy legnagyobb amerikai technológiai multinak, a kereskedelmi tevékenység mellett saját ma már saját média- és felhőszolgáltatás-üzletága is van. 

Becslések szerint a Boost Mobile megvásárlásával az Amazon mintegy 7-8 millió mobilos pre-paid előfizetőt szerezhetne meg mintegy 3-4,5 milliárd dollárért cserébe, attól függően, hogy az előfizetői bázis mellett spektrumlicenchez is hozzájuthatna-e a cég. A T-Mobile és a Sprint egyesülésének folyamatáról tavaly áprilisban határoztak a felek, a 26 milliárd dollár összértékű üzletre a Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC) bizonyos feltételekkel már áldását adta, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma - melynek jóváhagyása szintén szükséges az üzlet létrejöttéhez - máig nem mondott áment az egyesülésre.

a címlapról