:

Szerző: Koi Tamás

2019. szeptember 4. 09:04

Önti a pénzt az egyetemekre a Huawei

Évente több mint 300 millió dollárt invesztál az egyetemi kutatólaborok létrehozásába és működtetésébe a Huawei Technologies.

Az Amerikai Egyesült Államok gazdasági szankciói láthatóan a legkevésbé sem vetik vissza a kínai Huawei Technologies egyetemi támogatási programjának lendületét: A cég bejelentette, hogy éves szinten több mint 300 millió dollárral támogatja az egyetemi kutatólaborok működését globálisan - már ahol a támogatást elfogadják.

A kínai technológiai óriás számára az Egyesült Államok és Kína idén elmérgesedő viszonya nem csak potenciális (kereskedelmi) szankciók képében ölthet testet, hanem érintheti a Huawei kutatás-fejlesztési tevékenységét is. A cég néhány szövetséges országban máris kénytelen volt visszavonni az egyetemi támogatási programját, miután az oktatási intézmények megszakították a kapcsolatot a vállalattal. Az USA egyik leghíresebb műszaki egyeteme, a Massachusettsi Műszaki Egyetem idén döntött úgy, hogy nem kíván többé együttműködni a kínai céggel, míg az Oxfordi Egyetem tavaly óta nem fogad támogatást a Huawei-től.

makeitpossible

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

William Xu, a cég illetékes alelnöke egy mai konferencián közölte, mindössze néhány oktatási intézménytől volt kénytelen a Huawei elválni, mindez azonban nem jelenti azt, hogy az egyetemi kutatólaborokra fordítandó támogatási összeget megkurtítaná a cég. A gyártó a tervek szerint éves szinten legalább 300 millió dollárral támogatja majd az intézményi laborok létrehozását és működését, ez az összeg pedig a cég szándéka szerint tovább nőhet majd a következő években.

A Huawei Magyarországon is jelentős anyagi forrásokat fordít a különféle egyetemi képzések támogatására. A társaság számos hazai egyetemmel áll kapcsolatban, illetve nem egészen két hónapja írt alá szándéknyilatkozatot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal többek közt a Huawei mérnöki tréning programok elindításáról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.