:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. szeptember 3. 08:31

Piszkozatokkal frissül a Skype

A Microsoft az üzenetküldő app új verzióban könyvjelzőket és új képelőnézetet is bevezet, valamennyi platformon.

A Skype asztali és mobilos felületeit is frissítette a Microsoft, a vállalat több új, a produktivitást segíteni hivatott funkciót is bejelentett. A frissítés a mobilos kliensek mellett a Windows 10, macOS és Linux felhasználók számára is hoz újításokat.

Mobilon a cég elsőként egy új, piszkozat funkcióval bővít, amellyel a bepötyögni már elkezdett, de végül el nem küldött üzenetek tárolhatók. A megoldással, ha a felhasználó valamiért nem küld el egy már begépelt üzenetet és kilép az alkalmazásból, az app menti a szövegkezdeményt, amely a következő megnyitáskor a hozzá tartozó beviteli mezőben ismét megjelenik - ahogy az email szolgáltatásoknál is megszokhattuk. Az üzenetekhez emellett már könyvjelzők is rendelhetők, azokra mobilon hosszan nyomva, asztali felületen pedig a jobb egérgombbal kattintva hozható elő az új funkció, amellyel egy külön könyvjelzőgyűjteménybe menthető el a kívánt tartalom.

skypdrft

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Emellett a továbbított médiatartalmakhoz már előnézeti kép is érkezik a legújabb frissítéssel, így az üzenetküldő panelen lehetőség van még egyszer végigfutni a csatolni kívánt fotókat és videókat, hogy biztosan a megfelelő képeket továbbíthassa a felhasználó, illetve leírást is lehet hozzájuk egyazon üzenetben mellékelni. A megoldással a cég igyekszik behozni lemaradását a rivális üzenetküldő szolgáltatások mögött, sok konkurensnél ugyanis már jó ideje akad hasonló funkció. Az egy csokorban elküldött képek-videók új megjelenést is kapnak, azokat a frissített Skype már egy kombinált albumban dobja fel a beszélgetésekben - ezekre kattintva az adott galéria akár teljes kijelzőn végig is lapozható.

A Windows 10 alatt már korábban bemutatkozott osztott ablakos kialakítás is terjeszkedik, a megoldás már macOS és Linux platformokon is igénybe vehető. Segítségével külön ablakban jeleníthető meg az ismerősök listája, illetve szintén önálló ablakot kaphatnak az egyes beszélgetések is. A Skype legújabb kiadása már valamennyi támogatott platformon használatba vehető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.