Szerző: Koi Tamás

2016. április 19. 15:30

Drágábban adja a mobilt a UPC, de nagyobb előfizetői körnek

Egyéves születésnapjához érkezett a UPC virtuális mobilszolgáltatása, a UPC Mobil, melyet a szolgáltató vezetékes ügyfélbázisára építve mára már több tízezren vesznek igénybe. A születésnap alkalmával a cég új, a korábbiaknál drágább tarifákkal állt elő, de most már azoknak is megfizethető a szolgáltatás, akik nem is UPC vezetékes előfizetők - de lehetnek.

A szolgáltatás egyéves születésnapjára átalakította mobilos tarifáit a UPC Magyarország, mely az országban először kínált teljesen független virtuális mobilszolgáltatást (MVNO). A cég díjcsomagjai a hazai mezőnyben továbbra is egyedülálló módon nyújtanak korlátlan adatforgalmat, a nemrég átalakított tarifaportfólióban azonban lényegesen drágább lett a beszédperc és a korlátlan beszélgetés. A régi ügyfelek egyelőre továbbra is a régi feltételek szerint vehetik igénybe a szolgáltatást.

Az iparági átlag felett

A UPC Mobil MVNO-szolgáltatásban foglalt korlátlan adatforgalom "rendkívül kedvező fogadtatásra talált" a magyar piacon, így a mobilszolgáltatás bejelentésének egyéves évfordulójára az ügyfelek száma megközelíti a 40 ezret - derült ki a szolgáltató mai sajtótájékoztatóján. A Vodafone Magyarország hálózatát használó virtuális mobilszolgáltató szerint a korlátlan adatforgalom létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az előfizetők havi átlagos adatforgalma jelenleg eléri a 2,5 gigabájtot, ami jóval meghaladja a magyarországi átlagfogyasztást.

A cég egy évvel ezelőtt azzal az elhatározással indította el a szolgáltatást, hogy az egyik legnagyobb piaci versenytárshoz, a Magyar Telekomhoz hasonlóan 4P-szolgáltatóvá válhasson (azaz az ügyfeleinek a vezetékes telefon, kábeltévé és internet mellett mobiltelefon szolgáltatást is tudjon kínálni). A UPC eredeti üzleti modelljét erre, a vezetékes+mobilos csomagokra hegyezte ki, a mobilelőfizetést megfizethető áron csak azoknak kínált, akik vezetékes szolgáltatásra (tévére vagy internetre) is előfizettek.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Ez az új tarifákkal megváltozott, vagyis a UPC mostantól már azoknak is elfogadható áron kínálja a Freedom díjcsomagokat, akik még nem rendelkeznek UPC vezetékes szolgáltatással, de olyan területen laknak, ahol van UPC vezetékes lefedettség. Ezzel a cég jelentősen kibővíti a megcélzott piacot, de azok felé nem nyit, akik nem konvertálhatóak a 4P-csomagok felé. Az új üzleti modellel együtt változott a tarifák elnevezése, valamint az összetétele is, így a március 21-től előfizető UPC-seknek többe kerülhet a korlátlan internet - akkor is, ha van vezetékes UPC szolgáltatás a nevükön.

Az újaknak drágább

Az új tarifaportfólióban így megszűnt a havi 2990 forintba kerülő, önmagában nem, csak társkártyaként rendelhető Freedom S csomag, a helyébe lépő, lényegében ugyanazt kínáló Freedom Basic 3490 Ft-ba kerül (de már önállóan is igénybe vehető), ezzel a minimális belépési küszöb 500 forinttal lejjebb került (igaz, sokkal kevesebbet is ad).

A havi 3990 Ft-ba kerülő Freedom M helyébe a 4490-ért elérhető Freedom Bronze lépett, mely plusz 50 percnyi beszélgetést tartalmaz, a Freedom L-t váltó Freedom Silver pedig pontosan ugyanazt kínálja, mint elődje (300 percnyi beszéd, 2 Mbps letöltési sávszélesség) ezer forinttal drágábban, havi 6990 forintért.


Fent a régi, lent az új tarifák (mindegyik ár vezetékes szolgáltatással együtt igényelve érvényes)

Feltűnően nagy az áremelkedés a korlátlan beszédperceket kínáló, legdrágább díjcsomagnál, mely korábban Freedom XL néven futott havi 11990 forintos áron, március 21-től pedig Freedom Max-nak hívják, és havi 18990 forintba kerül. Egyfajta kompromisszumos megoldásként megjelent a kínálatban a Freedom Gold tarifacsomag, mely havi 10990 forintért nyújt minden belföldi irányba havi 500 perc beszélgetést, valamint korlátlan internetet 4 Mbps letöltési sávszélességgel. Mindegyik új tarifát (kivéve a Freedom Maxot) érintő változás, hogy a díjcsomagban foglalt beszédpercek és SMS-ek felhasználását követően a perc- és SMS-díj 25 forintról 35 forintra nőtt. Azok az ügyfelek, akik UPC lefedettségi területen élnek, de még nem UPC ügyfelek, a fenti tarifákat egységesen havi 1000 forintnyi többletdíjért vehetik igénybe.

A UPC Mobile szolgáltatását tavaly már teszteltük, cikkünkből kiderül, hogy mire elegendő az erősen korlátozott sávszélesség (mindenre), illetve hogy milyen (érdekes) műszaki infrastruktúra áll a szolgáltatás mögött.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról