:

Szerző: Asztalos Olivér

2019. augusztus 30. 15:29

A Toshibához kerülhet a Lite-On

A Toshiba Memory felvásárolja az elsősorban adattárolással foglalkozó tajvani Lite-On-t.

Akvirálja a Lite-Ont a Toshiba Memory. A vevő 165 millió dollárt fizet a tajvani vállalatért, amely tranzakcióval elsősorban az SSD-n piacon betöltött szerepét erősítheti. A Toshiba elvárásai szerint ugyanis a flash-alapú meghajtókra még tovább nő az igény a jövőben, amely megfelelő kiszolgálásához kapóra jön a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Lite-On. A szokásos forgatókönyv szerint az akvizíció lezárásához több jóváhagyás is szükséges, melyek megszerzését követően valamikor a jövő év első felében kerülhet a Toshibához a Lite-On.

A Lite-Ont 44 évvel ezelőtt, 1975-ben alapította a Texas Instrumentstől kilépett szakemberek egy csoportja. Első körben LED-ek tervezésével és gyártásával, később pedig tápegységekkel kezdett foglalkozni a vállalat. Ezt később különféle PC-s termékek, számítógépházak, monitorok, alaplapok, illetve optikai meghajtók követték. Utóbbi termékek hozták a legnagyobb sikert, a BenQ kapcsolódó részlegének megszerzésével ugyanis a harmadik legnagyobb szereplővé lépett elő a Lite-On. Az optikai adattárolás csillaga az előző évtized végére leáldozott, ám ezzel párhuzamosan megjelentek az SSD-k, amire több más szereplővel együtt a tajvani cég is ráugrott, amelynek mostanra jóformán már csak flash-alapú meghajtókból áll a kínálata.

liteon

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új tulajdonos megtartja-e a Lite-On márkanevet, annyi azonban bizonyos, hogy a Toshiba Memory Corporation (röviden TMC) októbertől Kioxia néven fut tovább. Az új márkanév a japán kioku (emlékezet, memória), valamint a görög axia (érték) szavakból áll össze. A mozaikszó mögött az átalakulás alatt álló vállalat víziója húzódik, melyben olyan kiemelkedő memóriás termékeket szállítana, amelyek megfelelnek a piac gyorsan növekvő igényeinek, beleértve a kapacitást és a teljesítményt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.