Szerző: Hlács Ferenc

2019. augusztus 29. 08:45

Leállítja Hire szolgáltatását a Google

Az állásjelentkezések kezelésére szánt vállalati megoldás egy év múlva búcsúzik - a maradék időszakra pedig a Google az előfizetési díjat is elengedi.

Újabb Google termék bizonyult zsákutcának, a vállalat bejelentette, megszünteti Google Hire szolgáltatását, amellyel a vállalati ügyfelek a beérkező munkavállalói jelentkezéseket követhették. Noha a Google szerint a Hire "sikeres" volt, a cég az ügyfeleknek a leállás kapcsán kiküldött értesítőlevélben arról beszél, erőforrásait mégis inkább más Google Cloud termékekre fókuszálja - jó eséllyel tehát mégsem ütötte meg a szolgáltatás népszerűsége a cég által állított mércét.

A Hire nem volt túl hosszú életű, azt a Google két évvel ezelőtt indította, a 2015-ben mintegy 380 millió dollárért felvásárolt Bebop technológiájára támaszkodva. A szolgáltatással a vállalat elsősorban kis- és közepes vállalatokat célzott meg, akik a szükséges G Suite licencek számától függően 200-400 dollár közötti havidíjért vehették igénybe a Hire-t. A megoldással az olyan feladatok, mint az álláskeresők, jelentkezők megkeresése, állásinterjúk egyeztetése, illetve a visszajelzések kiküldése egy felületen voltak elvégezhetők, a munkafolyamat pedig integrálódott a gyakran használt G Suite termékekkel, mint a Gmail, a Docs vagy a Calendar.

googhire

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Google bejelentésével a Hire a vállalat olyan leköszönt alkalmazásaihoz csatlakozik, mint a Google+, vagy a Google meglehetősen kusza csevegőapp-portfóliójának rendberakása során kivezetett Allo, illetve az eredetileg idén októberben bezárni tervezett klasszikus Hangouts, amelynek végül a cég jövő júniusig adott türelmi időt. A Google a fentebb említett "erőforrás-átrendezésen" túl nem árulta el, miért döntött a Hire leállítása mellett.

Szerencsére a keresőóriás bőven hagy időt a cégeknek hogy más megoldás után nézzenek, a Hire ugyanis egy darabig még használható marad, azt csak bő egy év múlva, 2020. szeptember 1-jén állítja le - ráadásul jövő hónaptól az ügyfeleknek már díjat sem számít fel a szolgáltatás használatáért. Értelemszerűen az időszak alatt már nem érdemes fejlesztésekre, vagy új funkciókra számítani a Hire felületén, a szolgáltatásban tárolt adatok exportálására pedig a leállítás dátumáig van lehetőség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról