:

Szerző: bzd

2000. október 29. 22:36

Melegnek véled a processzorod és furcsa dolgokat művel az A7V-d?

Az utóbbi időben megsokasodtak azok a levelek, amikben arról írtok, hogy a következő hibákkal találkoztatok ASUS A7V 1.02, vagy 1.03 alaplapotoknál (és már az idegösszeroppanás határán álltok):
  • A hőmérő nagyon melegnek mondja a processzort, hiába van a gépben FOP32, vagy bármilyen brutális hűtőrendszer.
  • A processzor jóformán tuningolhatatlan.
  • Az alaplap furcsa dolgokat művel.
    Nos, úgylátszik Korom János olvasómmal sikerült megoldanunk a problémát. Először is eltávolítottuk a hűtőborda aljáről a grafitos "hővezető" réteget és szilikonpasztát alkalmaztunk helyette, aztán pedig egy BIOS frissítést is megejtettünk a jelenleg legfrissebb A7V BIOS-szal (1004d, innen tölthető le).
    Annyit még hozzátennék, hogy a hűtőborda aljáról a grafitot valami kemény és lapos műanyagdarabbal (mint mondjuk egy 5'25"-ös hely takarólemeze) távolítsuk el, mert ezzel nem tudjuk összekaristolni azt. Ezenkívül javaslom még a proci grafitozásának ellenőrzését is, mert a tapasztalatok szerint ez is sok bosszúság forrása lehet. Sok sikert!
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 25. 16:07

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.