Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
>> Hibrid felhőtől a konténereken át, egészen a kvantumprogramozásig - 6 klassz téma a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján. <<

Alternatív töltővel lovagolják meg az AirPower bukását

Asztalos Olivér, 2019. május 03. 09:15

Az Apple botlását próbálja meglovagolni egy kisvállalkozás, amely egy AirPowerre hajazó töltőt készített.

Mindössze egyetlen hónapot kellett várni, hogy egy kétszemélyes startup kihasználja az Apple szupertöltőjének méretes bukását. Az AirUnleashed dizájnja a végül kukázott AirPower dizájnját követi, miközben azon egyidőben tölthető az iPhone, az Apple Watch, illetve az AirPods is, de nem a pad bármely pontján. Az egyes eszközöknek viszonylag pontosan kell elhelyezni, ahhoz, hogy a töltés működjön, illetve ugyancsak hiányzik a folyamat egységes kijelzése. A két kompromisszumért cserébe azonban az AirUnleashed legalább működik, legalábbis ezt ígérik a készítők.

A használhatóság titka a lényegesen egyszerűbb belső felépítésben rejlik. Nem hivatalos információk szerint az Apple extrém sok, 20-30 darab réztekercset próbált bezsúfolni a viszonylag vékony és kis alapterületű házba. A vezeték nélküli töltést szolgáló tekercsek három rétegben helyezkedtek volna el, hogy a töltőre helyezett készülékek kvázi bárhol fel tudják venni a töltést. A szokatlanul sok tekercs kezelése azonban állítólag feladta a leckét a mérnököknek, azok ugyanis túlságosan nagy interferenciát, ezzel párhuzamosan pedig tetemes disszipációt generáltak, az eszköz rendre túlmelegedett. A cég dolgát csak tovább nehezítette hogy egy az iparágban széles körben használt Qi töltési szabvánnyal kompatibilis, de egyedi fejlesztésű szabványt tervezett az AirPowerhez.

air_unleashed

Ezzel szemben az AirUnleashed mindössze három tekercset helyezett a házba, vagyis a tölthető eszközök mindegyike egy dedikált egységet kap. Ez elég az iPhone 8, X, Xs és Xr 7,5 wattos töltéséhez, illetve az Apple Watch Series 3 és 4, valamint a márciusban bemutatott, vezeték nélkül is tölthető AirPods tok egyidejű töltéséhez. A pad működéséhez legalább Quick Charge 2.0-s hálózati adapter szükséges, vagyis az iPhone-okhoz mellékelt töltővel nem működik a készülék. Az AirUnleashedet 99 amerikai dollárért kínálják a készítők, amely magában foglalja a szállítás költségét is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.