Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 28. 20:38

Az ASUS hétfőn jelenti be A7M266 DDR-alaplapját Athlon és Duron processzorokhoz

HIRDETÉS

[HC.Gamer] Az ASUS október 30-án, azaz hétfőn jelenti be első DDR-alaplapját, mely az AMD 761 north bridge-re és a VIA 686B south bridge-re épül. Mint ismeretes, ezen a napon debütál az AMD 760 chipkészlete is, ám az ASUS mérnökei úgy döntöttek, hogy ezt csak részben használják fel, ugyanis a south bridge-et a VIA szállítja majd az alaplaphoz.

A "hibrid" alaplap AMD Athlon és Duron processzorok fogadására lesz képes, melyeket 200 és 266 MHz-es front side bus-szal tud meghajtani. A DDR SDRAM memóriamodulok fogadására négy foglalatot alakítottak ki, a bővítőkártyák számára pedig 1 AGP Pro, 5 PCI és 1 CNR foglalat áll rendelkezésre. Az alaplap legfeljebb 2 GByte memória kezelésére képes, és integrált 3Com 10/100 BaseT Ethernet vezérlőt is tartalmaz.

Olvasóink megtekinthetnek egy fényképet is az alaplapról, melyet a VIA Technology Forum 2000 rendezvényen készítettünk.


ASUS A7M266 alaplap integrált 3Com Ethernet-vezérlővel

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.