:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 28. 20:38

Az ASUS hétfőn jelenti be A7M266 DDR-alaplapját Athlon és Duron processzorokhoz

[HC.Gamer] Az ASUS október 30-án, azaz hétfőn jelenti be első DDR-alaplapját, mely az AMD 761 north bridge-re és a VIA 686B south bridge-re épül. Mint ismeretes, ezen a napon debütál az AMD 760 chipkészlete is, ám az ASUS mérnökei úgy döntöttek, hogy ezt csak részben használják fel, ugyanis a south bridge-et a VIA szállítja majd az alaplaphoz.

A "hibrid" alaplap AMD Athlon és Duron processzorok fogadására lesz képes, melyeket 200 és 266 MHz-es front side bus-szal tud meghajtani. A DDR SDRAM memóriamodulok fogadására négy foglalatot alakítottak ki, a bővítőkártyák számára pedig 1 AGP Pro, 5 PCI és 1 CNR foglalat áll rendelkezésre. Az alaplap legfeljebb 2 GByte memória kezelésére képes, és integrált 3Com 10/100 BaseT Ethernet vezérlőt is tartalmaz.

Olvasóink megtekinthetnek egy fényképet is az alaplapról, melyet a VIA Technology Forum 2000 rendezvényen készítettünk.


ASUS A7M266 alaplap integrált 3Com Ethernet-vezérlővel

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.