Szerző: Hlács Ferenc

2019. március 4. 12:00

Végleg lekapcsolja a Microsoft Band háttérszolglátatásait a Microsoft

Ezzel a megmaradt felhasználóknak is ideje búcsút inteni a Microsoft szebb napokat is látott okoskarperecétől. Az aktív Band tulajoknak a vállalat pénzvisszatérítést ígér.

Végleg nyugdíjazza Health Dashboard egészségügyi alkalmazásait a Microsoft. A lépés nem jön meglepetésként, miután a redmondi óriás már 2016 októberében megszüntette szebb napokat is látott egészség- és fitneszkövető okoskarperece, a Microsoft Band 2 forgalmazását. A terméktámogatás, illetve az eszköz mögé állított, a Microsoft Health Dashboardon keresztül elérhető szolgáltatások ugyanakkor még mindig élnek - de már nem sokáig, a cég idén május végén kapcsolja le azokat.

A vállalat a lépésről emailben tájékoztatta az okoskarperec megmaradt felhasználóit a támogatás végéről, amellyel a Microsoft jelképes maradék jelenlétét is kivonja a viselhető eszközök piacáról. A Band szériával a cég 2014-ben merészkedett először a szegmensbe, annak első generációja többek között az aktuális konkurenciához képest sokkal pontosabb eredményeket ígérő pulzusmérőjével és rengeteg további szenzorral igyekezett megkülönböztetni magát a versenytársaktól. Az eszköz ráadásul a vállalattól kifejezetten jó szoftveres hátteret is kapott, melyen keresztül részletesen követhetők a testmozgásra vonatkozó statisztikák, de olyan népszerű fitneszalkalmazásokkal is együttműködött, mint a MyFitnessPal vagy a Runkeeper.

A cég kezdeti lendülete ugyanakkor már a Band 2-vel alábbhagyott, a mérsékelt vásárlói érdeklődés mellett a sorozatosan meghibásodó készülékek is nagyban megnehezítették a vállalat és viszonteladóinak dolgát. Az Amazon épp utóbbi problémák miatt már 2016 nyarán bejelentette, nem tölti újra kifogyó készleteit az okoskarperecből, miután rengeteg plusz költsége gyűlt fel a termék kapcsán - a csere helyett sok esetben inkább már a vételár visszafizetését ajánlotta vásárlóinak.

A Microsoft a bakik után érthető módon inkább visszavonulót fújt, már 2016 nyarán feloszlatta a sorozat fejlesztőcsapatát, annak ellenére, hogy a Band 3 fejlesztése már javában zajlott. Az eszköz harmadik generációja ugyanakkor végül soha nem látott napvilágot, most pedig sorozat megmaradt felhasználóinak is ideje lesz új okoskaperec után nézni. A vállalat a Microsoft Health Dashboard oldal leállítása mellett minden platformról törli a Microsoft Band alkalmazásokat is, azok így május 31-gyel a Microsoft Store-ból, Apple App Store-ból és A Google Play Store-ból is eltűnnek. A felhasználóknak május 31-ig van lehetőségük a Dashboardon gyűjtött adataik exportálására, azokat a cég május végével törli.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Ezt követően az eszközök erősen korlátozott funkciókkal lesznek csak használhatók, a vállalat FAQ oldala szerint a napi egészség és fitneszkövetés mellett az alváskövetés és az ébresztő marad használható az eszközökön, a rögzített adatok felhős szinkronizálása nélkül. Ráadásul miután a készülékek kezdeti beállítása is a felhős háttérre támaszkodik, az eszköz gyári visszaállítása után a Band modellek már nem lesznek újra beállíthatók - így használhatók sem.

Az aktív felhasználókat a Microsoft igyekszik némi pénzvisszatérítéssel is vigasztalni, a még garanciális eszközök, illetve azon modellek tulajdonosai esetében, amelyeknél a felhasználó 2018. december 1. és 2019. január 3. között szinkronizálta a mért adatokat a Health Dashboarddal. A feltételeknek megfelelő, első generációs Band tulajok 80 dollárt, a Band 2 felhasználói pedig 175 dollárt kapnak vissza.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

ICQ

13

28 év után búcsúzik az ICQ

2024. május 27. 10:38

Számos tulajdonosváltás után itt az ideje annak, hogy elhagyja a terepet az egykor népszerű üzenetküldő kliens, ami idővel domaninciáját vesztette a WhatsApp és társaival szemben.