Szerző: Hlács Ferenc

2019. február 20. 11:00

Az MSP-k felé is megnyílik az Android Enterprise Recommended program

Az okostelefon-flottamenedzsment cégeknek a Google külön képzést is biztosít.

Tovább terjeszkedik Android Enterprise Recommended programjával a Google, annak kapuit már az MSP-k (Managed Service Provider) előtt is megnyitja. Utóbbi szolgáltatók a vállalati telefonflotta-menedzsment és támogatás feladatait hivatottak levenni a partnereik válláról, amit már a Google nagyvállalati plecsnijének birtokában is megtehetnek.

A Google első körben tizenöt MSP partnernek adott zöld utat, ezek az Accenture, Brodos, Cognizant, DXC Technology, Econocom, Honeywell Enterprise, Mobile Mentor, Mobility MEA, Offshore Tech, SCC, SHI, Skywire, Stratix, Tech Data és a Vox Mobile, a vállalat ugyanakkor a későbbiekben a lista további bővítését tervezi. A Google jóváhagyott partnereit nem csak ellenőrzi, de folyamatos képzéseket is tart számukra az aktuális bevált gyakorlatokról a szegmensben.

aermsp

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az Android Enterprise Recommended ajánlásért cserébe a keresőóriás többek között megköveteli az MSP-ktől, hogy az androidos támogatáshoz külön személyzetet tartsanak fenn, akik részt vesznek a Google képzésein, továbbá hogy igazolt tapasztalattal rendelkezzenek Android Enterprise Recommended platformmal használható EMM (Enterprise Mobility Management) rendszerek használatában. Az EMM megoldások támogatása egyébként ugyancsak frissen érkezett a Google vállalati programjába, azt a keresőóriás néhány héttel ezelőtt jelentette be. Mindezek mellett az MSP-knek szükségük van egy dedikált account menedzserre is, akik közvetlenül tartja a kapcsolatot a Google-lel.

A cég vállalati programja tehát szépen terjeszkedik, azt a cég szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt indította, azóta pedig számos készülékkel és készülékkategóriával is bővült, így például bekerült a programba egy sor, arra érdemesnek ítélt strapabíró, komolyabb fizikai igénybevételre tervezett okostelefon is. Jelenleg összesen 84 telefon visel Android Enterprise Recommended plecsnit, a lista pedig folyamatosan bővül az új készülékek megjelenésével - főleg miután hardveroldalon a cég nem állít különösebben szigorú korlátokat a gyártók elé. A januári EMM-támogatás bejelentése, illetve az MSP-k támogatása tehát logikus lépés a Google részéről, miközben igyekszik tovább növelni jelenlétét a vállalati okostelefonos szegmensben, illetve vonzóbbá tenni az Android platformot a vállalati felhasználók számára az ökoszisztéma folyamatos bővítésével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról