Szerző: bzd

2000. október 26. 19:23

Hűtőt rozsdamentes acélból?

HIRDETÉS

A mai napon egy bizonyos Chai nevű fickó elég érdekes cikket adott ki a kezéből. A cikkben vízhűtésű gépét mutaja be, de volt egy dolog, ami nem illett a képbe: Az első blokkját hagyományos acélból készítette, aztán amikor megunta a szenvedést a vízbe öntendő korróziógátló anyagokkal (és lecserélte a processzorát) átpártolt a rozsdamentes acélhoz. Mivel az acél hővezetés tekintetében nem áll túl előkelő helyen, a Celeron 566-os 850MHz-en már fagyott, holott gyári Intel hűtéssel kiválóan üzemelt ezen a frekvencián. Chai elgondolkozott a dolgon aztán arra a megállapításra jutott, hogy a processzormag és a blokk (a kicsi mag miatt) túl kis helyen érintkezik egymással és az acél pedig nem elég jó hővezető, hogy ez a hő megfelelően szétterjedhessen a blokk alján. A probléma megoldására egy 0.5mm vastagságú rézlemezt helyezett a blokk és a processzor közé. A processzor tüstént "megjavult", mert a réz az egyik legjobb hővezető és jól szétoszlott rajta a hő, amit így az acélból készült blokk már nagyobb hatásfokkal volt képes felvenni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:03

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.