:

Szerző: Kovács Attila

2000. március 20. 20:53

Az IBM is kezd ráeszmélni...

Egy vastag pénztárcával rendelkező óriási vállalat mint amilyen az IBM megengedheti magának, hogy sokat ígérő

Egy vastag pénztárcával rendelkező óriási vállalat mint amilyen az IBM megengedheti magának, hogy sokat ígérő technológiákba fektessen pénzt. Pontosan ez az, amit az International Business Machines Corporation az elmúlt egy év folyamán a Linuxszal, az egyre népszerűbb, UNIX-szerű, ingyenesen letölthető operációs rendszerrel tett.

Az IBM szétküldte ügynökeit, hogy beszéljenek a Linux közösség tagjaival, a programozók világméretű hálózatával akik fejlesztik és javítják a Linux kódját. Az IBM találkozott többek között tudományos szakemberekkel, tanácsadókkal illetve közgazdászokkal hogy "átvilágítsák" a Linux-jelenség hátterében zajló folyamatokat. Több Linux-cégbe fektetett pénzt, ráadásul egy számítógépcsaládját Linuxszal kínálja.

"Végső soron a Kék Óriás kezdi komolyan venni a linuxot."
[The New York Times]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.