:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 25. 17:10

Lehetséges-e az Internet szabályozása?

Az Index magazin hírében és cikkében is beszámol a Tihanyban tartott "Internet Hungary" konferencia egyik nagy vihart kavaró előadásáról, melyben az ORTT elnökasszonya, Körmendy-Ékes Judit mondta el, miért van szükség Magyarországon az Internet szabályozására és szerinte hogyan kellene azt megvalósítani. Néhány gondolat az Index által közölt anyagokból:

"Körmendy-Ékes az Internetről a Népszabadságnak nyilatkozva kijelentette, hogy az új médium szinte egyáltalán nem kínál újszerű tartalmat, és hasznos információkból is keveset szolgáltat, az emberek többsége csupán 'pornóképek nézegetésére használja' a világhálót."

"Az elnökassszony szerint csupán technikai kérdés, hogy egy szoftver kiszűrje a tiltottnak minősített szavakat a hálóról..."

"Véleménye szerint ... eredményesen fel lehetne lépni a más országokban levő szervereken tárolt jogsértő tartalmak közlői ellen. "

A magunk részéről nem szeretnénk politikailag állást foglalni a kérdésben, mindössze szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét az internetes joggal foglalkozó cikksorozatunkra.

Az anyagok közül talán a legaktuálisabb a Miért nem tud a jog mit kezdeni a Nettel című írás, amely a fentebb idézett elképzelések technológiai és jogi megvalósíthatóságáról elmélkedik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.