:

Szerző: HIRDETÉS

2018. november 11. 20:55

Hogy szerezz milliókat 30 óra alatt? Így nyerj Hackathont!

Persze azért nem ilyen egyszerű mindez, mi több, talán nem is a nyeremény a legfontosabb ebben az egészben. Szükséged lesz még egy jó csapatra, kiváló ötletekre és persze megfelelő stratégiára, időbeosztásra. Most mutatunk pár tippet, hogy hogyan tudsz a legtöbbet profitálni egy Hackathonon.

Határozd meg az ötleted

Ha van egy jó ötleted, fontos, hogy tervezz hozzá egy megfelelő stratégiát. Készíts egy időbeosztást és akkor jó eséllyel mindennel el fogsz tudni készülni a 30 óra alatt. Már a kezdetekkor legyen meg a tiszta koncepció és az, hogy milyen technológiát szeretnél használni. A szakértő mentorok közben segíteni fognak, hogy végül egy működő és tesztelhető prototípust mutass be a zsűrinek.

Kell egy jó csapat!

Érdemes úgy összeállítanod a csapatot, hogy fejlesztőkből, designerekből és üzleti beállítottságú emberekből álljon össze, így mindenkinek külön felelősségi köre lesz és jobban átlátja a saját feladatát. Fejlesztőként keresd a kollaborációt az üzleti és design világgal - együtt fogtok olyat alkotni, amit a felhasználók szeretnek és fizetnek is érte. Az így kialakult közös szakmai tudásból könnyebben tudtok egy működőképes, lefejlesztett prototípust elkészíteni, ami a legfontosabb lépés a sikerhez. 2-4 fős csapatokban fogtok dolgozni, ami összeállhat ismerősökből, de az is lehet, hogy idegen emberekkel fogsz együtt dolgozni. Ha így is alakul a helyzet, akkor se görcsölj rá, inkább érzed jól magad. Legyen a hacking egy vagány, közös dolog, amiben minden csapattag jól érzi magát.

Építs szakmai kapcsolatokat!

Azon felül, hogy csapatban dolgozhatsz, megismerhetsz olyan szakmabelieket, akikkel akár később együtt is dolgozhatsz. Érdemes eleve kérdésekkel érkezni, amelyekre személyesen kaphatsz választ a programon. A hackathon nagyszerű lehetőség a kapcsolatépítésre, szóval mindenképp foglalkozz ezzel is, hiszen itt lehetőséged van potenciális ügyfelekkel és munkaadókkal is kapcsolatot kialakítani. Persze fontos a pénzjutalom, de a szakmai fejlődés és a kapcsolatépítés hosszú távon jobban kifizetődhet.

Éld a saját életed!

Lehet, hogy most valami egészen mást csinálsz, de már elgondolkoztál egy startup elindításán. A Hackathon erre egy remek lehetőség, hiszen már a verseny alatt azon dolgozol, hogy az ötleted megvalósuljon és siker esetén az MKB megad minden segítséget, hogy komoly cég váljon belőle. Merj változtatni a karriereden és kezdj bele valami sajátba!

hackthill

Oszd be jól az idődet!

Fontos a jó időbeosztás; ne ugorj fejest egyből a fejlesztésbe, de ne is hagyj mindent az utolsó pillanatra. Akármilyen rövid is a rendelkezésre álló idő, hagyj időt a pihenésre! A higgadtság szinte ugyanolyan fontos egy verseny alatt, mint a produktivitás. Ne stresszeld a csapattagjaidat, inkább törekedj arra, hogy a többiekkel együtt tartsd magad a kidolgozott stratégiához, de azért feszegesd a határaidat és teszteld mire vagy képes!

Jelenleg is tudsz jelentkezni egy Hackathonra, amit az MKB Fintechlab rendez november végén. Az első hazai fintech hackathon célja, hogy a digitális infrastruktúrát (MKB Bank API platformja a PSD2 API-kkal és az Oracle Open Banking platformja 1.500 API-val) használva a résztvevők kreatív és üzletileg megalapozott megoldásokat hozzanak létre és fejlesszenek le. Mindezt olyan releváns területeken, mint az open banking, a pénzügyi tudatosság vagy a mesterséges intelligencia.

Ha a verseny felkeltette az érdeklődésedet, itt tudsz jelentkezni november 20-ig.

[Az MKB Fintechlab megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.