:

Szerző: Bőle György

2000. október 25. 03:50

Újabb ATi siker az OEM piacon: új Toshiba Satellite notebook RAGE Mobility chip-pel

Az elmúlt héten napvilágra került elemzői vélekedések szerint az NVIDIA részesedése a grafikus-chip piacon gyakorlatilag azonos az ATi-éval, ugyanis az NVIDIA az év eleji 12 százalékos piaci részesedésről 35-re tornázta fel magát, míg az ATi 39 százalékról 36 százalékra esett vissza. A megkérdezett elemzők a trend folytatását várják az NVIDIA-tól, mert a cég termékei árban és teljesítményben is lekörözik a vetélytárs hasonló termékeit.

A kedvezőtlen távlati kilátások és a veszteséges utolsó negyedév újabb, esetleg agresszívabb OEM politika kialakítására késztetheti az ATi-t. Ennek talán első jele, hogy az elmúlt napokban hirtelen két nagyobb OEM szerződésről is beszámolt az ATi PR menedzsmentje.
A tegnapi bejelentés után, miszerint a Dell az Inspiron 4000 és Latitude C600 notebook-jait ATi RAGE Mobility 128 chip-ekkel szereli, ma a Toshiba kötelezte el magát az ATi mellett azzal, hogy új alsó-kategóriás Satellite modelljét (1715XCDS) RAGE Mobility grafikus chip-pel szereli.

[Forrás: Sajtóközlemény]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.