Szerző: Asztalos Olivér

2018. október 5. 13:11

Vállalatbiztonsági központot hoz létre Budapesten a Micro Focus

A Novell PSH keretein belül létrejövő központ műszaki és kereskedelmi támogatást kínál majd a cég ügyfelei számára.

Enterprise Security Center néven biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten Micro Focus - jelentette be szerdai sajtóeseményén a vállalat. Az újonnan létrejövő központtal műszaki és kereskedelmi támogatást kínál majd partnereinek a vállalat, amely elsősorban a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében nyújt segítséget. A központ 2018 októberétől működik Budapesten a Novell PSH keretein belül, tízfős, külön erre a célra dedikált szakembergárdával. Az Enterprise Security Center az ügyfelekkel és a szoftverekkel foglalkozó partnerek számára egyaránt támogatást nyújt a teljes, Magyarországon elérhető vállalatbiztonsági termékportfólióhoz, amellyel a szervezetek átfogó védelmi rendszert építhetnek ki a leggyakoribb fenyegetésekkel szemben.

A Micro Focus szerint a kiberveszélyek száma folyamatosan nő, az ilyen jellegű támadások már 2015-ben 3 billió dolláros károkat okoztak, és ez az érték a becslések szerint 2021-re a duplájára nőhet. "A vállalatok számára rendkívül komoly probléma, hogy a kiberfenyegetések egyre összetettebbek és a számuk is meredeken nő, miközben egyre nagyobb a hiány biztonsági szakemberekből. A HPE biztonsági termékekkel kibővített, átfogó portfóliónkkal és a professzionális helyi támogatással aktívan tudjuk segíteni a helyi szervezeteket az ilyen jellegű kihívások leküzdésében" – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország Dél-Kelet Európáért felelős regionális igazgatója.

szittya_t

A szóban forgó központ részben a HPE-vel két éve kötött megállapodásnak hála jöhetett létre. A vállalat még 2016 szeptemberében jelentette be, hogy a megkezdett átszervezés jegyében leválasztja szoftveres tevékenységének jelentős részét, amelyet végül a brit Micro Focus vásárolt meg. A profiltisztítás érdekében történt tranzakcióval a központi tevékenységhez nem kapcsolódó szoftvereket választotta le a HPE, az entitás pedig egyesül a brit Micro Focus szoftverházzal. A tranzakció eredményeképp a HPE 2,5 milliárd dollár készpénzt és a létrejött, közel 9 milliárd dollár értékű kombinált cég 50,1 százalékát kapta meg, a maradék 49,9 százalék pedig a Micro Focus tulajdona lett.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A tranzakció keretében a HPE leválasztotta a teljes Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management+Governance és IT Operations Management portfóliókat. Ez a gyakorlatban a HPE teljes szoftveres üzletágát jelenti, beleértve az olyan fejlesztéseket, mint az adatelemző szoftverekből gyúrt Haven OnDemand, a hírhedt Autonomy, vagy a nagyvállalati biztonsági megoldások (ArcSight stb.).

"A HPE szoftveres üzletágának átvételének, illetve az előző években végrehajtott, egyéb akvizícióinknak köszönhetően a Micro Focus a világ egyik vezető, tisztán szoftverekkel foglalkozó vállalatává nőtte ki magát. Portfóliónkban számos piacvezető termék megtalálható, amelyeket mostantól a magyarországi szervezetek helyi, professzionális kereskedelmi és műszaki támogatás mellett vehetnek igénybe" - foglalta össze Gur Nedivi, a Micro Focus EMEA régiójának feltörekvő piacaiért felelős értékesítési igazgatója.

a címlapról