:

Szerző: Habók Lilla

2018. május 28. 17:41

Megújult felülettel ünnepli születésnapját a microsoftos Mixer

Úgy tűnik, hogy végre sikerül ténylegesen is kiaknázni a Microsoftnak a Mixerben (Beam) rejlő rövid idejű késleltetési lehetőségeket. A nézők átvehetik majd a játékosoktól a kontrollert, és egymással is játszhatnak a weben. Új monetizációs lehetőségek nyílnak az újonnan kiadott MixPlay fejlesztői eszközkészlettel.

Már egy éves születésnapját ünnepli a Mixer, legalábbis a Microsoft egy éve nevezte át erre a korábban felvásárolt Beam játékstreaming szolgáltatást. Most az "első" évforduló alkalmából a vállalat megújult Mixer.com felületet ígér, és hogy ezáltal a mobilos és asztali megoldás béta verziójában a rendszer a felhasználó játék preferenciái alapján fogja majd a figyelmébe ajánlani a közvetítéseket - írja a közlemény. Ami ennél még fontosabb, hogy a cég kitalált egy olyan módszert, amellyel kiaknázhatja a streaming platform szinte valós idejű közvetítésében rejlő lehetőségeket. A nézők játszhatnak majd egymással vagy átvehetik az irányítást a streamertől is bizonyos feltételekkel, vélhetően támogatásért cserébe.

Megjelenik ugyanis a MixPlay (HTML és JavaScript alapú) eszközkészlet, amellyel a fejlesztők a jövőben kidekorálhatják a teljes ablakot, vagyis ezentúl nem csak stream alatt helyezhetnek el különböző gombokat. Egyrészt a közvetítések továbbra is megjelenhetnek teljes ablakban, de ezenkívül beépíthető panel a videó oldalára vagy olyan widgetek is megjelenhetnek a videó körül, amelyek az aktuálisan streamelt tartalomhoz illeszkednek.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ezzel a fejlesztői eszközkészlettel készült például az áprilistól elérhető Share Controller nevű virtuális Xbox kontroller. A játék vezérlőt az Xbox One játékosok tehetik közzé a stream alatt, és így a nézők is valós időben bekapcsolódhatnak a játékba a weben keresztül. Ezenkívül néhány csak a Mixeren keresztül játszható program is készült, mint például a Mixer Mini Golf vagy a most megjelent Earthfall, Next up Hero és a Late Shift. Mindegyikkel az irányítógombok közvetlenül a stream részei, és így egyszerre lehetnek nézők és játékosok is a felhasználók. A MixPlay ezenkívül arra is alkalmas, hogy információk jelenjenek meg a játékkal kapcsolatban, ami például esport eseményeken lehet hasznos.

Hol tart most a Mixer?

Az elmúlt egy évben a redmondi vállalatnak aligha sikerült elérnie vagy akár megközelíteni a konkurens Twitch elképesztő népszerűségét, de a legjobb ötös listában azért benne van a Twitch, a YouTube Gaming, a Periscope és a Facebook Live mögött. Az elmúlt évben pedig látszott, hogy a Microsoft igyekszik építeni a közösséget, és szintén elindította a streamereknek a fizetési lehetőséget, így a közvetítők számában 282 százalékos növekedéssel hatalmas ugrásra volt képes előző negyedévben a Streamlabs adatai szerint - ha a nézőszámban nem is. A Microsoft közleményében szintén közölt néhány saját adatot, mely szerint a szolgáltatás tavaly decemberben lépte át a havi 10 milliós felhasználószámot. A nézőközönség az elmúlt egy évben négyszeresére nőtt, és az általuk megnézett tartalmak pedig az ötszörösére.

streamlabs_2018q1

Az MixPlay fejlesztőkészlet és a megújult felület jó módszer lehet, hogy a nézők számát és esetleg a streamerek támogatását is megnövelje a szolgáltatásban. A Twitch már sokkal előrébb jár a monetizációs lehetőségek kiépítésében, de úgy tűnik, hogy a Microsoft is komolyan gondolja a fejlesztéseket, a közel valós idejű közvetítési lehetőséggel, és így a webes játékokkal pedig igazi versenyelőnyre tehet szert.

A felületi újításokat először Mixer Pro előfizetői kapják meg, akik a fiókbeállításokban kapcsolhatják be az Anniversary Design lehetőséget. A frissítés hullámokban érkezik, így a Pro előfizetők fokozatosan egyre több új funkciót láthatnak majd. A többi Mixer felhasználó pedig az ígéret szerint a nyár elején láthatja majd a streaming szolgáltatás frissített megjelenését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.