Szerző: Hlács Ferenc

2018. május 23. 13:19

Továbbfejlesztett Edge Sense-szel jön a HTC U12+

A készülékbe csúcsvas került, a hagyományos nyomógomboktól viszont teljesen elköszön - a cég továbbá idén sem hagyta ki az áttetsző hátoldallal érkező kiadást.

Új csúcsmodellel rukkolt elő a HTC, a tajvani telefongyártó U12+ készüléke még egy lépéssel tovább viszi az előző generációból megismert újdonságokat, miközben igyekszik tartani a lépést az idén megismert csúcstelefon-mezőnnyel. A dizájn tavaly óta nagyon sokat nem változott, a peremek keskenyebbek lettek, elsősorban a kijelző oldalain, ugyanakkor alul-felül a cég nem vékonyította el annyira kávákat mint néhány versenytárs, pedig az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, a vízszintesen rendezett kamerapáros alá.

htcu12pbl

Noha külsőre formáját tekintve a telefon átlagosnak tűnhet, kézbe véve egy fontos különbség gyorsan kiütközik: az U12+ oldalán lévő gombok valójában nem hagyományos nyomógombok, azaz nem mozgó alkatrészek, a cég bekapcsoló- és hangerőgombokat nyomásérzékeny, fix kiemelkedésekre váltotta a telefonon. A megoldást valahogy úgy kell elképzelni, mint az iPhone-ok home gombjai esetében, az "álgombokat" megnyomva azok mögött egy apró motor ad kattanó visszajelzést, hogy regisztrálta a gombnyomást. Ezzel a HTC U12+-on már egyáltalán nem találunk hagyományos gombokat, ami a cég szerint a telefon strapabíróságára is rátesz egy lapáttal, hiszen a keretből kiiktatja azokat a gyenge pontokat, ahol az a legkönnyebben elhajlana - és a vízállóságot is könnyebb így garantálni. A nyomásérzékeny gombok kezelése tapasztalataink szerint gyorsan megszokható, bár rövid tanulást azért igényel.

htcu12p02

Ha már a kezelésnél tartunk, a tavaly megismert, a HTC modelljei mellett az új Pixel készülékekbe is utat talált Edge Sense is második generációjához érkezett, már nem csak a telefon megszorításához rendelhetünk különböző funkciókat, de oldalainak dupla megérintéséhez is. A készülék ennek megfelelően azt is érzékeli, hogy a felhasználó éppen hogyan tartja kezében a telefont - a cég erre építette fel a Smart Rotate és Smart Dim funkciókat. Előbbi ha a felhasználó egy kézben marokra fogva tartja a készüléket, még 90 fokkal megdöntve sem kapcsolja be a kijelzőelforgatást, ami például a telefont az ágyban nyomogatva jöhet jól, a Smart Dim pedig hasonló esetben a beállított idő lejárta után sem kapcsolja le a képernyőt, ez a navigációnál lehet hasznos.

htcu12p01

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A kijelző képaránya a trendeknek megfelelően 18:9-es, 6 hüvelykes képátlóval és 1440x2880 felbontással. A motorháztető alatt az idén megszokott csúcshardver dolgozik, azaz egy Qualcomm Snapdragon 845 chip, 6 gigabájt RAM és 128 gigabájt tárhely, amely microSD kártyával akár 2 terabájtig bővíthető - legalábbis ha megjelenik hasonló méretű adathordozó. A telefon hátoldalán egy 12 és egy 16 megapixeles kamera figyel, amelyeket a cég egy sor szoftveres képességgel szerelt fel, mint a bekapcsolható automatikus zoom, vagy a felturbózott HDR funkciók, illetve fontos a 4K videókészítés közben is elérhető optikai képstabilizáció is. Az előlapon két darab 8 megapixeles szenzort találunk, a telefon egy 3500 mAh kapacitású akkura támaszkodik.

A HTC legújabb csúcsmodellje várhatóan még a nyár első felében kapható lesz, hazai ajánlott fogyasztói ára 260 ezer forint környékén alakul. A készülék több színben is megjelenik, a klasszikus fekete Ceramic Black mellett Flame Red kiadásban is, ami a fényviszonyoktól függő vörös árnyalatot kölcsönöz a telefonnak, illetve természetesen a gyártótól már ismert áttetsző kiadás sem marad ki: a Translucent Blue modell kék hátlapján keresztül jól kivehetők a készülék belsőségei.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.