Szerző: mz

2000. október 19. 19:35

Oracle: fürtözött adatbázis-rendszer Linux alatt

HIRDETÉS

Az Oracle bejelentette a világ első Linux operációs rendszer alatt futó fürtözött adatbázis-kiszolgálóját, az Oracle8i Parallel Servert. A felhasználók az olcsó Linux operációs rendszeren kritikus, nagyfokú rendelkezésre állású üzleti alkalmazásokat vagy hatalmas adattárházakat állíthatnak üzembe.
Az Oracle emellett azt is bejelentette, hogy a jövőben Linuxon is támogatja az Oracle9i Real Application Cluster technológiát, amely az Oracle8i Parallel Server természetes továbbfejlesztése.
Az Oracle ezzel Linuxra is megjelenteti legkiforrottabb és leginkább bevált nagyfokú rendelkezésre állású fürtözött adatbázis-technológiáját. A meghibásodás esetén egy percnél rövidebb idő alatt végbemenő készenléti átváltásnak köszönhetően linuxos környezetekben nagyságrendekkel javul az alkalmazások és adatok rendelkezésre állása. Az új Cache Fusion gyorsítótár-integrációs architektúrával megerősített Oracle9i Real Application Cluster fürtözés a méretezhetőség hatalmas javulását eredményezi Linux platformon a transzparens terheléskiegyenlítésnek és a hatékonyabb, megosztott gyorsítótár-architektúrának köszönhetően.
A Linux alatti Oracle8i Parallel Server egy legfeljebb 4 csomópontos és 8 processzoros fürtöt támogat. Három Linux-szállító, a SuSE, a TurboLinux és a VA Linux Systems már letesztelte az Oracle8i Parallel Servert Linux alatt. Több más hardverszállító is együttműködik az Oracle céggel azon, hogy ügyfélkörük számára igazoltan jól működő fürtöket állítsanak össze és szállítsanak. Kezdeti megjelenésekor az Oracle8i Parallel Servert az Intel bevizsgálta, a VA Linux Systems és a NEC pedig tanúsította. Az Oracle több partnerének vannak bétaügyfelei, illetve az Oracle OpenWorld rendezvényen megtekinthető demonstrációi. Az Intel például négy csomópontos fürtöt mutat be, a VA Linux pedig egy EMC Symmetrix lemeztömbbel felszerelt, szintén négy csomópontos fürtöt.
A linuxos Oracle Parallel Server jelenleg bétatesztelés alatt áll, végleges változatának várható megjelenése 2000 végére tehető. Az Oracle9i Real Application Clusters a tervek szerint 2001 első felében lesz elérhető Linuxon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.