Szerző: Habók Lilla

2018. április 20. 16:53

Chrome-ból is elérhető a Microsoft adathalászattól védő rendszere

Megjelent a Windows Defender kiegészítője a Chrome böngészőhöz. Az ingyenes megoldás az adathalász támadások és a megtévesztő, kártékony linkekre kattintás ellen.

HIRDETÉS

Ingyenesen letölthetővé vált a Chrome Web Store-ból a Windows Defender adathalászat és malware ellen védő pluginje - tájékoztat róla a ZDNet. A megoldás védi a felhasználókat az elől, ha például egy hivatalos oldalra megtévesztően hasonlító felületre próbálnak kattintani, ami valójában az adataikat próbálja megszerezni. Továbbá a rendszer véd a felhasználók ellen irányuló megtévesztő SEM (socially-engineered malware) támadások ellen is, ha például egy emailben érkező ismeretlen és ártalmas linkre akarnak rákattintani.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Windows Defender megoldás gyakorlatilag a szokásos módon működik, hogy ha a felhasználó beír egy URL-címet vagy rákattint egy linkre, akkor a böngésző a meglátogatni kívánt URL-t összehasonlítja a folyamatosan frissülő webes adatbázisával. Ha abban a webcím ártó szándékúnak van feltüntetve, akkor egy nagy piros ablakkal figyelmezteti a felhasználót a veszélyre, és nem is indítja el a letöltést. A Microsoft közlése szerint a Chrome plugin megegyezik az Edge böngészőben is található védelmi megoldással.

chrome_windows_defender

A Microsoft az NSS Lab tavalyi kutatását hozza fel megerősítésként, hogy a Windows Defender jelenti a legjobb védelmet az adathalász és malware támadások ellen. A kutatók kiemelik az összehasonlító jelentésben, hogy a vonatkozó támadások szempontjából az operációs rendszerek saját védelme nem mérvadó, még a nyílt és zárt platformok különbsége sem, hanem ebben az esetben csak a böngésző szűrőképessége számít. Az eredményeik szerint pedig a Windows Defendert használó Edge teljesít átlagosan legjobban a SEM támadások esetén, méghozzá 99 százalékosan, míg a Chrome a második (87%) és a Firefox a harmadik (70%). A kutatók önmagukat függetlennek vallják, és módszertanuk is megtalálható a honlapon, de érdemes megjegyezni, hogy évekkel ezelőtt a Google vádolta már elfogultsággal az NSS-t egy korábbi böngészős védelmi összehasonlító kutatásban, amelyben szintén a Microsoft böngészői nyertek elsöprő eredménnyel.

A ZDNet szerint azonban úgy tűnik, hogy a Windows Defender plugin nem kapcsolja ki a Chrome saját beépített védelmét az adathalász URL-ek ellen. Ha pedig ez így van, akkor a plugin ingyenes letöltése ténylegesen egy plusz védelmi réteget jelent. Egyelőre nem lehet tudni, hogy Firefoxhoz is elérhetővé válik-e majd a kiegészítő.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.