Szerző: Habók Lilla

2018. április 20. 11:52

Átlépte a 100 millió felhasználós mérföldkövet az Amazon Prime

Végre közölt néhány konkrét adatot az Amazon vezérigazgatója a Prime tagsággal kapcsolatban. Ezek szerint az Amazon Prime már több mint 100 millió előfizetővel rendelkezik.

Megtörte a jeget az Amazon, és először közölte publikusan a Prime tagokról szóló adatokat az éves részvényeseknek szóló levélben, ami az elmúlt 13 évben csak találgatások tárgya volt. Ezek szerint az előfizetők száma most lépte át a 100 milliós határt, és Jeff Bezos vezérigazgató leírása szerint tavaly több ember csatlakozott a Prime-hoz mint bármelyik korábbi évben, az Egyesült Államokban és azonkívül egyaránt. Az előfizetők számára valószínűleg vonzó, hogy az amazonos csomag része most már az ingyenes szállításon kívül a Prime Video, a zenei streaming, a fotótárhely és az ingyenes Kindle-könyvek is. Főleg az Egyesült Államokban pedig már a tavaly felvásárolt Whole Foods termékek megjelenését várják a Prime-csomagban.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Tavaly az Amazon összesen 5 milliárd megrendelést szállított világszerte a szolgáltatás részeként. A Prime tagországok egyik legutóbbi tagja India, amely "a leggyorsabban növekvő piac" a vállalat számára - az Amazon asztali és mobilos weboldala volt tavaly a leglátogatottabb az országban, és a legkeresettebb alkalmazás is mobilra. A részvényeseknek szóló levél szerint India az első évben nagyobb forgalmat generált mint bármelyik másik ország a bevezetéskor. Érthető, miért próbál a vállalat még inkább koncentrálni erre a régióra, és a Prime Video eredeti tartalmakba is beruházott már több filmmel és más műsorral.

amazon_prime_tagsag

Eddig csak ennyit lehetett tudni a Prime tagokról

Az Amazon Prime azonban továbbra is az Egyesült Államokban a legnépszerűbb, ahol az elemzők szerint a háztartások 40-60 százalékában fordulhat elő. Tehát még lenne hely a növekedésre, ezen belül is főleg eddig a magasabb jövedelemmel rendelkező háztartásokban jelent meg, de az alacsonyabb bevételű családokban egyre kisebb a súlya. Így az elmúlt két évben a vállalat kifejezetten az alacsonyabb jövedelmű háztartásokra fókuszált például az akciókkal a Recode elemzése szerint, vélhetően részben ennek az eredménye a nagy tagságbővülés.

Ezenkívül az Amazon még az egyre gyorsabb kiszállítási időkkel próbálja vonzani a tagokat. A Prime Now kilenc ország 50 városában elérhető, a Prime Free Same-Day és a Prime Free One-Day pedig már több mint 8 ezer városban. Ezekkel a lehetőségekkel még Magyarországon várni kell, de legalább az ingyenes szállítás már megjelent (39 euró felett a német Amazonból) nálunk is, ahogy az Amazon Prime Video és a Music Unlimited havidíjas csomagja is elérhető (a videótár az első 6 hónapban havi 3 euró, utána 6 euró, a zenestreaming havi 5 euró), úgyhogy talán már a többi Amazon Prime szolgáltatásra sem kell sokat várni.

a címlapról