Szerző: Habók Lilla

2016. december 14. 16:28

Itthonról is elérhetővé vált az Amazon Prime Video

Előfizethetővé vált az Amazon Video Prime a hazai sorozat- és videórajongók számára is. A cég a The Grand Tour autós magazinnal próbálja rávenni a közönséget a regisztrációra, amelyen kívül egyelőre nem túl sok filmet kínál.

A kétszáz célország között immár idehaza is elindult az Amazon Prime Video szolgáltatása. A hír nem okozott akkora meglepetést, mivel egy hónapja a The Grand Tour autós tévémagazin szereplői már megemlítették Twitteren egy videóüzenetben, hogy műsoruk decembertől világszerte látható lesz. Mivel az Amazon saját gyártású sorozata csak a Prime Video csomagban hozzáférhető, ezért könnyen következtetni lehetett a videostreaming szolgáltatás nagyobb szintű kiterjesztésére.

Ez az autós műsor számít jelenleg az Amazon nagy költségvetéssel készített zászlóshajójának, melyet a Top Gear szereplőgárdájával forgatott, és a BBC-s elődműsor sikeréből kiindulva ezzel szeretné ismertté és vonzóvá tenni a Prime Videot. Mással nehezen is tudná, mivel a videótárban jelenleg nem túl sok film vagy sorozat elérhető, és az sem teljesen tisztázott, hogy a jövőben melyik országban mely műsorok jelennek majd meg. Az Amazon saját gyártású sorozataira mindenhol számítani lehet, így az említett The Grand Tour mellett megtekinthető Amazonon a Mozart in the Jungle, a Transparent, a Bosch, a Red Oaks, valamint a The Man in the High Castle.

A szolgáltatás beindítása más szempontból is még kezdeti fázisban van, egyelőre nagyon változatos, hogy a filmekhez milyen nyelven állnak rendelkezésre feliratok - de például a Mr. Robotnál nem csak a magyar felirat, hanem a magyar szinkron is szerepel. A videótár egy hétig ingyenes kipróbálható, majd féléven keresztül 3 eurós havidíjért fizethető elő bevezető áron, ezt követően 6 euróra ugrik a szolgáltatás havidíja. Az Amazon Prime csomag tulajdonosai számára a videós szolgáltatás ingyenes, viszont ez még mindig nem érhető el itthonról, úgyhogy a videótárra csak külön lehet előfizetni. Regisztráció után a filmek megtekinthetőek iOS, Android, Amazon eszközökről, okostévékről és a PrimeVideo weboldaláról; a szolgáltatás bizonyos filmeknél magában foglalja az offline letöltés lehetőségét is.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Jelenleg több országban elérhető az Amazon videostreaming mint a konkurens Netflix, amely összesen 86,7 millió aktív előfizetővel rendelkezik, és ebben az évben 130 országban vezette be a szolgáltatását, köztük szintén hazánkban is. Egyelőre mindkét listából hiányzik a nagy piacot jelentő Kína, ahol erősen szabályozza az ország vezetése az internetet és a nyugati kultúra megjelenését. Összehasonlítva az árakat, a Netflix havidíja 8 euró, ha valaki egyszerre csak egy képernyőn követi a filmeket, ami ugyan többe kerül a rivális Amazonnál, viszont többet is ad a magasabb árért cserébe. A Prime Video elterjedését a nagyban befolyásolja majd, hogy az Amazon mikor fogja bővíteni a film- és sorozatkínálatát, mert jelen formájában aligha éri meg előfizetni.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 18. 18:36

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.