:

Szerző: Habók Lilla

2017. december 21. 16:00

Alfateszt-programot indított az Instagram

Nem reklámozta széles körben az Instagram az alfa program elindítását, pedig a béta mellett már erre is regisztrálhattak az alkalmazás újdonságai iránt érdeklődő tesztelők.

Elindította az Instagram az alfa programját Androidon és iOS-en, amelyben az igazán kíváncsi felhasználók próbálhatják ki az új funkciókat. A Facebook képes-videós közösségi oldala rendelkezik egyébként androidos béta programmal is, de innentől kezdve valószínűleg a funkciók először alfában jelennének meg nagy számban, majd a már kipróbált megoldások kerülnének bétába, és onnan pedig élesbe, a havi 800 milliós felhasználói bázishoz. Tehát az alfa tesztelői a gyakori frissítések és a hibák mellett gyakran találkozhatnának olyan funkciókkal is, amelyek soha nem jelennek meg utána élesben.

Az alfa program megjelenésére először az AndroidPolice lett figyelmes a Reddit r/Android csoportban, ahol egy instagramos fejlesztő éppen résztvevőket toborzott. A bejegyzést azóta már törölték, talán azért, mert közben összegyűlt az elegendő számú tesztelő vagy mert a hozzászólók inkább az igényelt funkciók felé terelték a beszélgetést, mint például a fordított időrendi sorrend megjelenítése a folyamban vagy a bejegyzések továbbosztási lehetősége.

instagram_teszteloi_program

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Instagram már évek óta aktívan használja a béta programot az újdonságok kipróbálására a felhasználókkal. Korábban ebben a rendszerben jelent meg először az Instagram-fiókok közötti váltás, és egy bejegyzéshez egyszerre több kép feltöltése, amelyek azóta már az éles rendszerben is elérhetők - jegyzi meg a TechCrunch. Az alfa programról a vállalat egyáltalán nem adott ki hivatalos közleményt, viszont a TechCrunch számára megerősítette a létezését.

"A közelmúltban mutattuk be az alfa program Android és iOS verzióját a béta program mellett, amely Androidon létezik már egy ideje. (...) A programok jó módjai annak, hogy visszajelzést gyűjtsünk a közösségtől." - írta az Instagram szóvivője.

Tehát maga a program nem titkos, de a vállalat nem is reklámozza azt széles körben. A korábban megadott Google Groups linken még mindig lehet csatlakozást kérni a csoporthoz és a Google Playen csatlakozni a tesztelői programhoz - ez utóbbi egyébként a béta programhoz adott hozzáférést. Az iOS felhasználók számára viszont nincs olyan ismert közvetlen link, amellyel csatlakozhatnának valamelyik programhoz, hogy kipróbálhassák más felhasználók előtt az új funkciókat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.