Szerző: Vörös Péter

2000. március 20. 08:37

Melissa-jellegű „vírus

A Microsoft, a WebTV tulajdonosa megerősítette a hiba létezését - kellemetlen helyzetet elismerve, ti. korábban a cég azt állította, hogy a rendszer mentes a vírusoktól és biztonsági „résektől. A probléma (nem túl meglepő módon) a WebTV e-mail rendszerével kapcsolatos és a cég hálózatát ismétlődő, önmagát replikáló „szemét-postával árasztja el, valamint (hasonlóan a Melissa vírushoz) a felhasználó nevében küld ki e-mail üzeneteket azok tudomása nélkül. A Microsoft szerint a probléma nem széles körű: csak WebTV egységek e-mail-jeiről származhat és csak más WebTV set top box-okat érinthet, a generált e-mail egyelőre csak a cég hálózatán lévő hírcsoportokhoz és faliújságokhoz kerül.

A Microsoft, a WebTV tulajdonosa megerősítette a hiba létezését - kellemetlen helyzetet elismerve, ti. korábban a cég azt állította, hogy a rendszer mentes a vírusoktól és biztonsági „résektől". A probléma (nem túl meglepő módon) a WebTV e-mail rendszerével kapcsolatos és a cég hálózatát ismétlődő, önmagát replikáló „szemét-postával" árasztja el, valamint (hasonlóan a Melissa vírushoz) a felhasználó nevében küld ki e-mail üzeneteket azok tudomása nélkül. A Microsoft szerint a probléma nem széles körű: csak WebTV egységek e-mail-jeiről származhat és csak más WebTV set top box-okat érinthet, a generált e-mail egyelőre csak a cég hálózatán lévő hírcsoportokhoz és faliújságokhoz kerül.
Az America Online idén nyáron tervezi beindítani az AOL TV-t. A WebTV-nek jelenleg kb. egy millió előfizetője van, ami nem túl sok, de ha ilyen problémák már ma létezhetnek, akkor a szélesebb körű, kábeltévés elterjedés előtt valószínűleg „erősítenie" kell majd biztonsági téren az MS-nek. [CNET]

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 13:17

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.