Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 17. 08:41

A Leadtek új GeForce 2 MX chipes kártyákat tervez

HIRDETÉS

[iXBT] Az itthon is népszerű grafikuskártya-gyártó Leadtek egészen érdekes GeForce 2 MX chipes kártyákat tervez. Az egyikük egy komoly hűtőbordával és ventillátorral szerelt túlhajtott verzió, de a másik sokkal érdekesebb.

A Leadtek WinFast GeForce 2 MX DH Pro kártya legfontosabb jellemzője, hogy két VGA-kimenetet és egy SVHS csatlakozót is tartalmaz. Ezen a kártyán a videochip a megszokott 175 MHz-en működik, míg a 32 MByte memória 166 MHz-en üzemel. Érdekesség a hardver-monitor funkció, és a mellékelt segédprogram, ami az ASUS SMart Doctor-hoz hasonlóan lehetőséget ad a grafikus chip hőmérsékletének, a rajta eső feszültségnek és a hűtőventillátor fordulatának nyomon követésére illetve szabályozására.

További "feature" a kártyára szerelt három LED, amelyek segítségével az AGP busz jellemzői követhetők figyelemmel: leolvashatjuk az AGP módot (2x, 4x), láthatjuk, van-e feszültség az AGP buszon illetve történt-e inicializálási hiba. Ez utóbbi nagy segítség lehet hibakeresésnél.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 08:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.